Hierom verfde Seong Gi-Hun zijn haren rood in Squid Game

De regisseur van de serie vertelt de achterliggende reden.

Lees ook

Je hoeft TikTok of Instagram maar te openen of je ziet gelijk iets over Squid Game voorbijkomen. De nieuwe Netflix-serie is ontzettend populair en dat begrijpen wij heel goed. Zo komen we door social media achter steeds meer details over de serie en weten we nu ook waarom hoofdrolspeler Seong Gi-Hun aka speler 456 in de laatste aflevering zijn haren rood verft.

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de afloop van de serie.

Het verhaal

In Squid Game zien we hoe honderden kandidaten tegen elkaar moeten strijden in dodelijke spellen uit hun kindertijd. Weten de kandidaten het spel te winnen? Good for them, dan gaan ze door naar het volgende spel. Met verliezers loopt het wat minder goed af. Die worden namelijk gelijk vermoord. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen een enorm geldbedrag, maar blijft ook nog eens in leven (enne, dat is behoorlijk priceless als je het ons vraagt).

Plottwist

De Netflix-serie is in een korte periode al miljoenen keren bekeken. Kijkers die de laatste aflevering al gezien hebben, weten dat speler 456 het spel wint – en er dus met een flinke geldprijs vandoor gaat – en daarna zijn haar plotseling rood verft. Waarom die dat doet wordt niet uitgelegd in de serie. Is het omdat hij hiermee wil laten zien dat hij het spel de baas is? Squid Game-regisseur Hwang Dong-Hyuk schept duidelijkheid.

Het heeft alles te maken met het plot van de serie. 456 kwam er namelijk achter wie het meesterbrein achter het gruwelijke spel was en uit wraakgevoelens besloot Gi-Hun om zijn haar te verven. “De keuze om zijn haar te verven kwam eigenlijk vanzelf. Ik stelde me voor dat ik hem was en dacht bij mezelf: 'wat is een kleur die je nooit zou kiezen om je haar te verven?”, legt de regisseur uit. “Ik kwam toen tot de conclusie dat Gi-Hun zijn haar nooit rood zou verven. Dat zou veel te gek zijn. Dus ik koos rood als de kleur. Ik dacht dat het zijn innerlijke woede goed reflecteerde”, aldus Hwang. Aha!

Bron: Tagmag | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook