Aha! Hier slapen Expeditie Robinson-deelnemers voordat ze naar Afvallerseiland gaan

De slaapplek is absoluut geen pretje...

Expeditie Robinson is in volle gang. Jaarlijks zijn er deelnemers die na een tijdje afzien van de zware proeven en last hebben van heimwee, maar helaas komt er voor de kandidaten die graag door willen, soms ook een einde aan. Voordat de kandidaten helemaal naar huis moeten, krijgen ze nog een tweede kans op Afvallerseiland of Tweede Kamp Eiland, maar waar slapen ze voordat ze daar heen gaan?

Uitleg

Presentator Kaj Gorgels heeft in zijn Instagram Stories nu antwoord gegeven op die prangende vraag. Kijkers vroegen zich namelijk af hoe het kan dat de expeditieleden elke keer op klaarlichte dag naar het Afvallerseiland worden gevaren, terwijl de eilandraad steeds in het donker is.

Daar is een verklaring voor, legt Kaj uit. “Paniek, paniek! Een prangende vraag van de kijkers over Expeditie Robinson“, begint hij zijn uitleg.

Shelter

“Even voor alle mensen die zich afvragen hoe het kan dat de kandidaten die worden weggestemd bij de eilandraad, in het donker vertrekken en pas de volgende ochtend als het weer licht is, aankomen. Het is vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om in het donker te varen tijdens de opnames van Expeditie Robinson. Niemand, geen kandidaten en geen crew. Slechts de kapiteinen en alleen in geval van nood”, aldus Kaj. “Dit is altijd zo geweest. Dit was ook na de eilandraden toen ik zelf meedeed als kandidaat op de Filipijnen.”

Maarre, waar slapen de kandidaten dan die nacht na de eilandraad? “Je slaapt als kandidaat dan in een zogenaamde 'shelter'. En geloof mij, dat is geen luxe plek. Dit is letterlijk een houten constructie met een semi-overkapping van zeil. Gewoon buiten, in dezelfde hitte of kou, in de regen en omringt met dezelfde rot muggen. Je krijgt daar ook niet ineens een lopend buffet. Ik sliep liever op mijn eigen eiland”, vertelt de presentator. Aha!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL

Laatste nieuws