Peaky Blinders-fans, opgelet! Zesde seizoen in aantocht

Het lange wachten wordt eindelijk beloond!

Het is alweer twee jaar geleden dat seizoen 5 van Peaky Blinders op Netflix verscheen. Door de coronacrisis liet het zesde – en sadly het laatste – seizoen al even op zich wachten, maar nu is er dan eindelijk goed nieuws!

Opnames afgerond

De opnames van het zesde seizoen zijn namelijk eindelijk helemaal afgerond, zo heeft bedenker Steven Knight afgelopen week tijdens het BFI London Film Festival laten weten. Enne, dat is niet het enige, want er komt naar alle waarschijnlijkheid ook nog een Peaky Blinders-film én een spin-off!

Yay! Het lijkt er dus op dat het lange wachten op het nieuwe seizoen eindelijk wordt beloond, al weten we nog niet precies wanneer de afleveringen op Netflix verschijnen. Het wachten is nu op BBC, die de afleveringen moet inplannen.

Vervolg

“En daarna ga ik de film schrijven die zal worden opgenomen in Birmingham,” zei Steven Knight in het panel. “En dat zal waarschijnlijk het einde zijn voor Peaky Blinders zoals we de serie kennen.” De opnames hiervan starten naar verwachting in 2023 pas, maar gelukkig kunnen we tot die tijd (hopelijk binnenkort) nog het zesde seizoen kijken.

Ook liggen er ideeën voor een mogelijke spin-off op tafel, al zegt bedenker Steven Knight wel dat hij daar niet meer aan zal meewerken. Een andere optie is dat er na het einde van de serie een heuse 'Peaky Blinders Universe' komt, waarin ook andere series verschijnen, die niet per se direct iets met Peaky Blinders te maken hebben. Kortom, genoeg om naar uit te kijken dus!

Verhaal

Peaky Blinders ontleent haar naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Tommy Shelby (een rol van Cillian Murphy), te maken met de beurskrach van 1929.

Bron: Serietotaal, Netflix-Nederland | Beeld: Peaky Blinders

Laatste nieuws