Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor het aankomende weekend

Van de lekkerste vega-restaurants tot de meest fantastische staycations.

Of je nu van plan bent om het hele weekend onder een dekentje op de bank te kruipen, of lekker de deur uit wil: we've got you covered. Wij vertellen je waar je dit weekend de lekkerste diners bestelt en welke hoogtepunten je absoluut niet mag missen.

It’s all about fashion

Fabienne Chapot bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom opent het merk een pop-up store en expositie, genaamd FC XV expo. De expo opent de deuren tijdelijk in het oude pand van Hudson’s Bay en hier kun je via verrassende, interactieve en kleurrijke installaties de wereld van Fabienne Chapot nog beter leren kennen. Bovendien is voor deze pop-up experience ook nog eens een FC XV to go merchandise-lijn ontwikkeld.

Wanneer? Tot 20 november aan Rokin 21, Amsterdam.

Vega-maand

In oktober vieren we alles wat vegetarisch is met Vegetarian Month. Lucky you, want het is tegenwoordig helemaal niet lastig meer om lekkere vegetarische gerechten te bestellen. Thuisbezorgd wist een aantal favo vega-restaurants op te sommen – en die willen wij nu stuk voor stuk uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan My Thai Son, dé plek voor vegan Thais eten in Rotterdam. Of breng een bezoekje aan Studio Sugar Snap in Utrecht. Hier vind je een simpel en gezond menu met de meest geweldige vega(n) recepten.

Ben je in Eindhoven? Breng dan een bezoekje aan Vegan Burger Brothers, hier eet je namelijk de allerbeste plantaardige burgers. Inwoners (of bezoekers) van de stad Den Haag mogen een bezoekje aan VeggieSaurus niet overslaan. Hier is bijna ieder gerecht veganistisch en (nog beter) de kaart wisselt iedere twee weken. Genieten, dus!

Zonnetje meepakken

Jawel jawel, we kunnen dit weekend nog even heerlijk van een zonnetje genieten. Fijn nazomeren doe je op het terras van Carré Terras op de Amstel. Yep, niet aan, maar op de Amstel. Hier geniet je van de heerlijkste gerechten die het theater serveert in samenwerking met The Food Line-up en Baut. Probeer echt even de ravioli.

Amazing

Sinds vorige maand is Amaze van eventorganisator ID&T geopend in Amsterdam. Wat het precies is? Een kunstproject? Een interactief museum? Een alternatief voor festivals? Het project valt niet helemaal te kaderen, maar dat de sfeer van Mysteryland, Milkshake en Amsterdam Open Air terugkomt is in elk geval duidelijk. Er zijn zeven belevingsruimtes waar je binnen een uur doorheen loopt en elke ruimte prikkelt de zintuigen op een andere manier. Van een lasershow tot een zaal vol spiegels of een glazen box waar je kunt ronddansen met confetti.

Meer info vind je via deze link.

Zeeuwse oase

De luxe van een hotelkamer met de opzet van een loft in een tiny house, en dan helemaal eco-friendly, duurzaam en vrijstaand gelegen in de tuinen van de creatieve buitenplaats de Zeeuwse Oase. Dit luxe natuurhuisje heeft alles voor een romantisch weekendje weg. Maak een wandeling naar kunstenaarsdorpje Kats, vergeet vooral niet een van de mooie Zeeuwse stranden te bezoeken en plof bij terugkomst neer op je heerlijke bed en slaap onder de sterrenhemel. Could it get any better?

Je boekt een verblijf in dit amazing huisje via deze link.

Laatste nieuws