EOTBDD’s Lesley over haar rol in theatershow: ‘Er zit een belangrijke levensles in’

De realityster verschijnt binnenkort op het toneel.

Lees ook

Nu we Lesley hebben gezien Ex on the Beach: Double Dutch en Eating With My Ex: Going Dutch mogen we de beauty inmiddels een heuse realityster noemen. Al sloeg Lesley onlangs een totaal andere weg in. Ze verschijnt binnenkort op het toneel, dus Grazia besloot polshoogte te nemen.

Carrièreswitch

Lesley in een theatershow? Yes, het gaat echt gebeuren. Genoeg redenen om de EOTB-ster eens het hemd van het lijf te vragen, want is een rol in een theatershow eigenlijk iets waar ze altijd al van droomde? “Helemaal niet”, begint Lesley aan de telefoon. “Het was ook echt niet mijn plan, maar ik vind acteren wel echt leuk om te doen.”

Na een plotseling telefoontje van EOTB-collega Jørney, die voor ze haar zwangerschap ontdekte ook een rol zou hebben in de show, kwam Lesley in aanraking met theatergroep De Warme Winkel. “Toen kwam ik er bij toeval achter dat ik er wel heel enthousiast van werd.”

Een oprechte ode aan de ironie

De theatergroep De Warme Winkel staat bekend om hilarische, brutale en intelligente voorstellingen over grote thema’s. Het thema van deze theatershow? Ironie. Sounds interesting, maar wat kunnen we daar precies van verwachten?

“Het theaterstuk Een oprechte ode aan de ironie gaat over ironie, maar dan in de sferen van Temptation Island en Ex on the Beach, dus inclusief villa, jacuzzi en een bar”, legt Lesley uit. In de theatershow zijn er twee groepen op het nagebootste eiland”, legt Lesley uit. De ene groep bestaat uit mensen van het theatergezelschap en de andere groep bestaat uit real people, waarbij er naast Lesley nog een aantal BN'ers in het toneelstuk meespelen, zoals EOTB-collega Shirley.

Of we juicy avontuurtjes à la Ex on the Beach in de theatershow kunnen verwachten? “Nee nee”, lacht Lesley. “Er worden wel grapjes gemaakt over juicy onderwerpen, maar het is niet dat ik een seksscène speel in de theatershow, haha.”

Levensles in de show

Het theaterstuk waarin zowel Lesley als Shirley een rol spelen draait dus om ironie. Volgens Lesley een belangrijk onderwerp, wat op dit moment ook enorm speelt in de theaterwereld. “Er wordt veel gebruik gemaakt van ironie, maar kan dat eigenlijk nog wel? Of is het te heftig en kun je er mensen mee kwetsen? Dit toneelstuk is bedacht om te onderzoeken wat de grenzen zijn als het gaat om ironische grapjes.”

“Wanneer iemand een gemene opmerking maakt, kan die persoon gemakkelijk zeggen dat het als grapje bedoeld is”, vertelt Lesley over de nare kant van ironie. Ook benadrukt ze de leuke kant: “Wanneer het bijvoorbeeld keihard regent en iemand zegt: goh, wat een lekker weertje.”

Lesley durft toe te geven dat ze dankzij haar rol in de show een belangrijke levensles heeft geleerd. “Ik ga voortaan altijd twee keer nadenken over de opmerkingen die ik maak, sommige mensen kunnen ironische grapjes verkeerd opvatten en er enorm gekwetst door raken.”

Wil je Lesley zien shinen op het podium? De theatershow verschijnt van donderdag 28 oktober t/m 8 december door heel Nederland. Meer informatie vind je hier.

Beeld: discovery+

Laatste nieuws

Zie ook