Aiii: slecht nieuws voor Netflix-gebruikers

Het is tijd om de portemonnee te trekken.

Een leven zonder Netflix, dat kunnen we ons niet voorstellen. Maarre, het wordt helaas wel een tikkeltje duurder om te blijven genieten van je favoriete series en films. De streamingdienst verhoogt de prijzen namelijk voor Nederlandse abonnees.

Duurdere abonnementen

Heb jij een Standaard- of een Premium-abonnement bij Netflix? Dan is het tijd om de portemonnee te trekken. De prijs van een Standaard-abonnement, waarmee je films en series in hd kunt streamen, gaat namelijk met 1 euro per maand omhoog. Daarmee kost het abonnement voortaan 11,99 euro per maand in plaats van 10,99 euro. Ook het duurste abonnement, Premium, wordt iets duurder. Met deze optie kun je video's in 4K-resolutie kijken én kun je met in totaal vier apparaten tegelijk je favo shows streamen. Het Premium-abonnement gaat met 2 euro per maand omhoog en kost voortaan 15,99 euro per maand. Netflix-abonnees met een Basic-abonnement, waarmee je op één scherm tegelijk kan streamen en geen hd-of 4K-optie hebt, ontspringen de dans. Dit abonnement blijft 7,99 euro per maand kosten.

Gelukkig hoef je als Netflix-gebruiker niet gelijk meer te gaan betalen voor je abonnement. De streamingdienst laat weten dat deze duurdere prijzen eerst voor de nieuwe leden gelden. Maar let op: de prijzen worden geleidelijk toegepast op alle huidige leden. Wanneer dit gebeurt, krijg je daar een maand van tevoren een e-mail over.

Netflix Originals

Het is niet de eerste keer dat Netflix de prijzen omhoog gooit. Vier jaar geleden werden de abonnementen ook al duurder. Waar de extra inkomsten als gevolg van de duurdere abonnementskosten dit keer voor worden gebruikt? Netflix laat aan NU.nl weten dat dit geld wordt 'geïnvesteerd in nieuwe series en films en verbeteringen van het product'.

“De komende tijd zijn er nog een groot aantal lokale Originals in aantocht, waaronder Undercover, Misfit: de serie, Dirty Lines en Fuck de Liefde 2. We zullen ons aanbod continu blijven uitbreiden en verbreden”, aldus Netflix. Wij zijn héél benieuwd.

Bron: NU.nl | Beeld: Netflix

Laatste nieuws