Oei: dít is waarom je nooit een elastiekje om je pols moet doen

Het kan behoorlijk gevaarlijk zijn.

Lees ook

Het is ons favoriete accessoire: een elastiekje om de pols. Niet omdat het er nou zo leuk uitziet bij je outfit, maar omdat het zo handig is om altijd een elastiekje binnen handbereik te hebben. Maarre, eigenlijk is het helemaal niet goed om een elastiekje om je pols te dragen.

Ernstige gevolgen

Je hebt vast wel eens gemerkt dat er een rode streep in je huid komt te staan als het elastiekje strak zit. Of als je er mee in slaap bent gevallen, dan kan het bij het wakker worden zelfs flink pijnlijk zijn. Maar de gevolgen kunnen nog veel erger zijn. Bij de Amerikaanse Audree Kopp ontstond er een ontsteking in haar haarzakjes door de elastiekjes die zij altijd om haar pols droeg. Waar ze eerst dacht dat het om een insectenbeet ging, besloot ze toch langs de dokter te gaan toen het steeds erger leek te worden. Een antibioticakuur was geen succes en dus moest ze uiteindelijk geopereerd worden om de ontsteking in de vorm van een abces te laten verwijderen.

Operatie

De arts die Aubree behandelde moest de huid opensnijden om het abces leeg te laten lopen. Hij vertelde dat ze niet veel later had moeten komen, want als de ontsteking eenmaal in haar bloedbaan was gekomen had ze in shock kunnen gaan en in coma kunnen raken. Hij vermoedt dat de bult ontstond door een vuil haarelastiekje. De bacteriën van dit elastiekje zouden in de poriën of een eventueel wondje op haar pols zijn geraakt waardoor er een ontsteking ontstond.

Artsen raden dan ook af om elastiekjes om de pols te houden. Doe je het wel, zorg dan dat het elastiekje losjes om je pols zit en maak hem regelmatig schoon. Aubree heeft in ieder geval haar lesje geleerd.

Bekijk hieronder de video van Aubree’s verhaal. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook