Eerste teaser van Game of Thrones-prequel nú te zien

'Dreams didn't make us kings. Dragons did', klinkt het in de spannende teaser.

Héél goed nieuws voor Game of Thronesfans. HBO Max heeft namelijk de eerste officiële teaser voor House of the Dragon, een prequel van de populaire serie, gedropt. Enne, die geeft ons weer héérlijke Game of Thrones-vibes.

House of the Dragon

In de spin-off van Game of Thrones hoeven we geen Starks, Dothraki en Lannisters te verwachten. Nee, in House of the Dragon staan de Targaryens centraal. Het verhaal speelt zich tweehonderd jaar voor de val van de troon af, toen de Targaryens oppermachtig waren. In die jaren brak er een bloedige burgeroorlog uit, ook wel The Dance of the Dragons genoemd, die uiteindelijk tot de ondergang van de drakenfamilie leidde.

De gloednieuwe serie is gebaseerd op Fire and Blood, een boek van George R. R. Martin dat in 2018 uitkwam. Dit is het eerste deel van een tweedelige geschiedenis over het huis Targaryen. Of dit ook betekent dat er sowieso een tweede deel van House of the Dragon aankomt? Dat is helaas nog niet bekend.

Teaser

De eerste officiële beelden van de gloednieuwe Game of Thrones-prequel beloven in ieder geval al veel goeds. “Goden, koningen, vuur en bloed. Dromen hebben ons geen koningen gemaakt, dat hebben draken gedaan”, klinkt het in de teaser van House of the Dragon. De korte clip is weer met dezelfde hoeveelheid spanning, zwaardgevechten en vuur gevuld als we van Game of Thrones gewend zijn.

De grote vraag is natuurlijk wanneer we deze bloedstollend spannende serie kunnen zien. Vooralsnog moeten we het doen met de mededeling dat House of the Dragon 'ergens in 2022' naar HBO Max komt. Can't wait!

Bron: Manners, Superguide | Beeld: House of the Dragon | Video: YouTube (HBO Max)

Laatste nieuws