Huh: eigenlijk zou dít personage Lady Whistledown zijn

De Bridgerton-makers hadden eerst een ander einde in gedachten.

Lees ook

Afgelopen december waren wij obsessed met het eerste seizoen van Bridgerton. In de laatste aflevering van het seizoen kwamen we achter de identiteit van Lady Whistledown. Dit was namelijk niemand minder dan Penelope Featherington. Maarre, volgens Nicola Coughlan – die Penelope speelt in de serie – hadden de makers van Bridgerton in eerste instantie een ander einde in gedachten.

Lady Whistledown

Toen Nicola auditie deed voor de rol van Penelope Featherington in Bridgerton, had ze geen idee dat ze ook de rol van Lady Whistledown op zich zou nemen. “Ik kwam er op een bizarre manier achter dat ik Lady Whistledown ben. Toen we auditie deden, wisten we heel weinig over de serie. Na de casting kwam ik erachter via een forum op het internet. Toen ik las dat Penelope werd onthuld als Lady Whistledown, dacht ik: 'Wat?!'”, verklapt Nicola tijdens een Netflix-evenement. “In een Netflix-serie spelen was al major, maar dit was zoveel groter dan ik ooit had kunnen dromen.”

Ander einde

Waar we in Gossip Girl zes seizoenen moesten wachten om erachter te komen wie deze anonieme roddelkoningin was, werd de identiteit van Lady Whistledown al in de laatste aflevering van het eerste seizoen van Bridgerton onthuld. Toch wisten de makers in eerste instantie niet wanneer deze grote onthulling zou zijn. “Ze wisten niet wanneer ze het bekend moesten maken in seizoen één”, verklapt Nicola. “Het veranderde steeds. Er was een re-shoot in juli. Ze filmden een ander einde, want ze wilden laten lijken dat het Cressida Cowper was.”

Uiteindelijk blijkt dus dat de Bridgerton-makers zich aan het originele script hebben gehouden, en Penelope als Lady Whistledown te presenteren. Waar de roddelkoningin in seizoen twee allemaal over zal schrijven? Daarvoor moeten we nog éventjes geduld hebben. Het tweede seizoen van Bridgerton is namelijk vanaf 21 januari te zien op Netflix.

Bron: Netflix | Beeld: Bridgerton | Video: YouTube (Netflix)

Laatste nieuws

Zie ook