Hartverscheurend nieuws: kindje Pauline Wingelaar overleden door vroeggeboorte

"Dit is het lastigste bericht dat ik ooit met jullie heb moeten delen", schrijft Pauline in haar droevige bericht.

Echte Gooische Moeder Pauline Wingelaar deelt zaterdagavond een hartverscheurend bericht op Instagram. Haar dochtertje Belle is afgelopen week overleden door vroeggeboorte.

21 weken

“Tot ons grote verdriet ben ik donderdag 30 september veel te vroeg bevallen van ons dochtertje Belle Bisschop van Tuinen, die vanwege haar vroeggeboorte (bijna 22 weken) is overleden”, schrijft Pauline op Instagram. “De afgelopen twee weken hebben zich helaas ernstige complicaties rondom mijn zwangerschap voorgedaan. Met precies 20 weken braken mijn vliezen… ‘Madeliefje’ (zo noemde ik haar in mijn buik) en ik hebben samen zo hard gevochten tegen de natuur, want zolang ons meisje niet opgaf, deden wij het ook niet…”

Met spoed naar het ziekenhuis

In de droevige Instagram-post bedankt Pauline ook iedereen die er de afgelopen weken voor haar en haar gezin zijn geweest. “Wat zijn wij ongelofelijk gesteund door iedereen, zo hartverwarmend. In ziekenhuis Tergooi ben ik zo goed opgevangen en verzorgd, mijn ouders die dag en nacht voor mijn mannen klaarstonden en het hele huishouden overnamen, familie en vrienden die elke dag aan ons dachten en ons lieve woorden of cadeautjes stuurden, onze buuf die we een paar keer van haar bed hebben moeten lichten als we weer met spoed naar het ziekenhuis moesten en onze jongens nog lagen te slapen, maar ik wil bovenal mijn eigen man Harmen bedanken. Die heeft zich van zijn allermooiste kant laten zien, hij bleef positief en vocht als een leeuw voor zijn zoons, vrouw én dochter…”

Plekje geven

“Dit is het lastigste bericht wat ik ooit met jullie heb moeten delen en waar ik als een berg tegenop zie, want nu is het afscheid zo definitief”, vervolgt Pauline. “Jullie begrijpen dat we even wat tijd nodig hebben om dit verlies en verdriet met elkaar een plekje te geven.” Bij de post deelt ze een prachtige kaart voor Belle, met daarop een madeliefje, de maanfase van 30 september en een gedichtje: 'Verliezen en missen/ herinneringen nooit meer/ kunnen laten beginnen/ maar toch nu al/ oneindig van je houden'.

Wij wensen Pauline en haar gezin ontzettend veel sterkte bij dit grote verlies.

Bron: Instagram | Beeld: Videoland

Laatste nieuws