Huh: nog een plottwist in Expeditie Robinson

Oh my!

Expeditie Robinson is spannender dan ooit. De kandidaten van Tweede Kans Eiland denken misschien te weten hoe de vork in de steel zit, maar er kan nog van alles gebeuren. Zo zagen we afgelopen zondag al dat Kamp Noord en Kamp Zuid opnieuw zijn ingedeeld. Maar in de aflevering van donderdag zien we dat de oud-kandidaten ook niet rustig kunnen zitten. Er ligt namelijk een hoop verandering op de loer.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering.

Bezoek aan de eilandraad

De veteranen krijgen het dit seizoen flink voor hun kiezen. Vanaf de eerste dag strijden ze namelijk individueel tegen elkaar voor immuniteit. Toch komt daar verandering in als de oud-deelnemers via een brief de mededeling krijgen dat het kamp wordt opgesplitst in twee gelijke teams. Hiermee wordt de wedstrijd voor de kandidaten op Tweede Kans Eiland flink opgeschud, want alles begint weer van vooraf aan. “Als we daadwerkelijk tegen elkaar gaan strijden, dan zal er ook iemand moeten afvallen,” besluit Do.

Toch is niet iedereen bitter om het bezoek aan de eilandraad. Zo liet Loiza stiekem al weten blij te zijn met de proef, ondanks dat ze verloren heeft. “Aan de ene kant is dat gek, maar aan de andere kant is het ook wel lekker dat je toch dat teamverband gaat voelen, dat ik echt gemist heb en wat ik heel jammer vond toen we aan deze expeditie begonnen.”

Afvallerseiland

Doordat de dames 'first in, first out' hanteren, komt de wedstrijd voor Sieneke tot zijn eind. Toch is ze niet verrast, en zag ze de uitslag eigenlijk al wel aankomen. “Ik ben heel realistisch”, reageert ze op de uitslag. “Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt, echt waar.”

Toch is dit niet meteen het einde voor Sieneke, en vervolgt ze haar avontuur op Afvallerseiland, samen met Jasmine. De twee worden meteen op de proef gesteld en moeten strijden voor een plek op het eiland. Er is namelijk maar één plek vrij. Wij kunnen niet wachten op de volgende aflevering!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws