Nog geen plannen dit weekend? Grazia tipt de leukste to do’s

Van de leukste hotspots tot podcasts die je sowieso wil luisteren.

Het is officieel herfst en dat is aan de weersvoorspellingen ook duidelijk te merken. Maarre, ook al valt het met bakken uit de hemel, er is genoeg te doen. Wij vertellen je waar je moet zijn!

Op pad met je pup

Op maandag 4 oktober is het Dierendag, dé dag om je lieve huisdier in het zonnetje te zetten. Dit jaar krijg je echter de kans om niet alleen je eigen huisdier, maar ook andere dieren in het zonnetje te zetten. Speciaal voor Dierendag kun je bij elke Nederlandse Kamera Express-winkel op 1 en 2 oktober je huisdier door een professionele fotograaf laten vastleggen voor €5. Zo krijg je niet alleen een mooie foto van je dier, hiermee help je ook andere dieren. Alle opbrengsten worden namelijk gedoneerd aan de dierenambulance.

Meer info over de foto's? Je vindt het via deze link.

Lekker luisteren

“Stel je bent dertig jaar, woont middenin Amsterdam en bent verliefd op de leukste vent van de stad. Je hebt eindelijk je droombaan te pakken en meer vriendinnen dan tijd. Kortom: het leven lacht je toe en je grootste wens is om ooit een kindje te krijgen. Maar dan krijg je te horen, na een uitstrijkje bij de huisarts, dat je baarmoederhalskanker hebt”, is de omschrijving van de podcast De Tumor Tapes. Een rauw verhaal over RTL Boulevard-presentator Lex Uiting en Susan Oostdam, vol emoties en onmogelijke keuzes. Zeker het luisteren waard.

De podcast De Tumor Tapes is te beluisteren via Spotify.

Tijd voor pizza

Al tijden op zoek naar de beste vegan pizza in Amsterdam? Bezoek pizzeria Mastino, gevestigd in De Pijp. Of bezoek opnieuw, aangezien Mastino heropend is met een nieuwe look and feel. Hier schotelen ze je de lekkerste plant-based pizza’s voor en voorzien ze je met alle liefde eveneens van een goede kop caffé Italiano en een overheerlijke ‘Chocovella’. Mastino is zeven dagen in de week geopend – en als je mazzel hebt verover je een van de weinige zitplekken – voor de pizzaliefhebber die wel houdt van nét even anders.

Geloof ons: dit is zeker een bezoekje waard. Je vindt Mastino aan de Eerste van der Helstraat 78h in Amsterdam.

Game time

Tijdens deze regenachtige herfstdagen doen we niets liever dan binnen zitten. Heb je met je friends afgesproken? Zet dan dit nieuwe spel van & Other Stories, The Style Game, op tafel. Dit bordspel is geschikt voor meerdere spelers, waarbij elke speler wordt vertegenwoordigd door een klein, goudkleurig, messing metalen speelstuk. Het spel begint in ieder zijn favoriete atelier – Stockholm, Los Angeles of Parijs – en vervolgens gooit elke speler met de dobbelsteen om over het bord te bewegen en modekaarten van de ateliers te verzamelen. De eerste speler die een volledige look van een van de drie ateliers verzamelt en naar of langs die stad loopt, wint het spel.

Onderweg komen de spelers kaarten tegen met quizzen, conversatiestarters, echte schatten in & Other Stories winkels en drama. Het spel bevat vragen over mode, cultuur en inspirerende vrouwen. Kortom: hét perfecte spel voor jou en je bff's. Je shopt het spel via deze link.

The Style Game

Lust voor het oog

NDT 1 opent het dansseizoen met de voorstelling Skin Of The Mind. Spectaculair, want het programma bestaat uit twee werken: Bedroom Folk en de wereldpremière van Øyen, van de Noorse choreograaf Alan Lucien. Zijn werk is complex, technisch uitdagend en gebaseerd op ervaringen uit het echte leven. Kortom, een lust voor het oog. NDT 1 reist vanaf 23 september t/m 9 oktober door het land met de voorstelling, maar enkele shows zullen ook online te zien zijn.

Meer weten? Je vindt alles over de voorstelling via deze link.

Tripje naar de bios

In Mijn vader is een Vliegtuig lijkt Eva (Elise Schaap) alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader (Pierre Bokma) die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

De film Mijn vader is een Vliegtuig is vanaf nú te zien in de bios.

Spectaculaire show

Ja, wij wachten ook met smart op het nieuwste album van Rihanna. Maar gelukkig zit deze alleskunner niet stil en brengt ze ondertussen de tofste kledingcollecties uit. En dat allemaal met een bijbehorende spectaculaire show, exclusief te zien via Amazon Prime Video. Verwacht een all star line-up en boundary pushing fashion natuurlijk.

De SAVAGE X FENTY SHOW VOL. 3-show van Rihanna is op te zien op Amazon Prime vanaf 24 september.

Beeld: Mastino @mastinoveganpizza

Laatste nieuws