Yolanthe Cabau: ‘Daar kan ik soms best even verdrietig over zijn’

'Het pijnlijke vind ik dat ik mijn zoon niet het gezin heb kunnen geven waar ik zelf als klein meisje van droomde', vertelt Yolanthe eerlijk.

Lees ook

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Intense gewaarwording

“Het gevoel verantwoordelijk te zijn over een mensenleventje, heb ik het sterkst gehad in de dagen na mijn bevalling. Daar lag-ie dan, mijn hummeltje, slapend op mijn borst. Dat was een intense gewaarwording. Je weet: kinderen krijg je voor het leven. Maar pas wanneer je zelf moeder wordt, voel je de zilveren draadjes waaraan je met elkaar verbonden bent. Het was nieuw, maar alles verliep natuurlijk.”

“Xess was drie maanden oud toen ik voor het programma Reunited met hem de wereld over ging. Hij is het gewend om samen te reizen, we vormen een team. Daarom laveert hij nu ook zo makkelijk tussen verschillende landen. Zo lang ik hem gelukkig zie, weet ik dat ik het goed doe.”

Verdrietig

“De basis is Los Angeles, daar gaat hij naar school. Als we in Europa zijn, krijgt hij home schooling. Mijn leven lang voel ik me al een soort nomade. Als klein kind ben ik van land verwisseld, ik ging op mijn dertiende het huis uit, trouwde op mijn 24e in Italië en woonde in zes verschillende landen.”

“Xess was drie toen mijn relatie stuk liep. Je kunt beter vreedzaam uit elkaar gaan dan strijdend bij elkaar blijven, daar ben ik van overtuigd. Maar natuurlijk had ik het hem zo gegund dat het net even anders was. Daar kan ik soms best even verdrietig over zijn.”

[ont-quote align=”center” caption=”Yolanthe Cabau”]”Ondanks dat dingen anders zijn gelopen dan ik had gehoopt, zijn er zo veel zegeningen waar ik ontzettend gelukkig van word”[/ont-quote]

Geluk en zelfliefde

“Het pijnlijke vind ik dat ik mijn zoon niet het gezin heb kunnen geven waar ik zelf als klein meisje van droomde. Het sprookje van de prins en de prinses, die nog lang en gelukkig leefden, is niet altijd realiteit. Als ik ooit een dochter krijg, zal ik haar er meer bewust van maken dat het in eerste instantie draait om haar eigen geluk en zelfliefde. Met dat als fundament ben je nooit afhankelijk en ben je een verlichting voor alles wat leeft op deze wereld.”

“Ondanks dat dingen anders zijn gelopen dan ik had gehoopt, zijn er zo veel zegeningen waar ik ontzettend gelukkig van word. Als het op de dagelijkse invulling aankomt van het single moederschap, is het vooral veel geregel om alles in goede banen te leiden. Xess wil naar het bos, trampolinespringen, op taekwondo, voetballen en noem het maar op. Dat avontuurlijke in hem stimuleer ik, maar ik wil ook dingen ondernemen die ik zelf leuk vind. Zo houden we het in balans.”

Vaste oppas

“Tijdens het filmen, ik ben nu bezig met Fuck de Liefde 2, maak ik lange draaidagen. Gelukkig heeft Xess een fantastische vaste oppas. Een lieve meid, die we beschouwen als familie. Met onmogelijke werkschema’s is het een zegen om haar erbij te hebben. Maar als het even kan, doe ik het liefste alles zelf met hem. Voor je het weet zijn ze groot… en die tijd krijg je nooit meer terug.”

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws

Zie ook