Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor met de kids

Nog geen plannen met de fam? Kijk dan snel hier voor de leukste kids-activiteiten.

Nog niks gepland deze week, maar wil je wel graag wat leuks doen met de kids? Grazia tipt de leukste to do’s voor de hele family.

Lees We Moeten Allemaal Feminist Zijn

Ken jij het filmpje van Chimamanda Ngozi Adichie nog, de lezing over wat het betekent om vandaag de dag feminist te zijn? Waarschijnlijk wel, want het ging viral, verscheen ook in boekvorm en zelfs Beyoncé gebruikte delen uit de lezing in een van haar nummers. We Moeten Allemaal Feminist Zijn heeft miljoenen mensen geïnspireerd, waaronder de Nederlandse illustrator Mylo Freeman die een geïllustreerde versie van het boek maakte. Aan de hand van twaalf prachtige illustraties komen de thema’s van We Moeten Allemaal Feminist Zijn op zo’n manier aan bod dat ze geschikt zijn voor kinderen vanaf 8 jaar.

Nu te koop.

Chimamanda Ngozi Adichie & Mylo Freeman, €16,99, Uitgever de Bezige Bij

Overnacht in Novotel Maastricht

Het viersterrenhotel Novotel Maastricht bevindt zich aan de rand van het oude centrum van Maastricht. Enne, als je naar deze stad gaat, hoef je je zeker niet te vervelen. Ga bijvoorbeeld langs het Natuur Historisch Museum, Drukkunstmuseum of Bonnefantenmuseum. Een wandeling langs de prachtige oude gebouwen als de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek of het Fort Sint Pieter zijn ook zeker een aanrader.

Voor de kinderen heeft het VVV-kantoor een leuke kinder stadswandeling opgezet in de vorm van een speurtocht. Even niet de stad in maar juist lekker in het hotel vertoeven? De kinderen zullen zich niet vervelen, het hotel heeft namelijk een prachtig verwarmd buiten zwembad, een zowel buiten- als binnenspeelplaats en een ruimte met videogames. Een kamer boeken doe je hier.

Luister naar Lady Gaga

Westfield in Leidschendam heeft iets bijzonders opgezet. Voor de heropening van de shoppingmal zullen niemand minder dan Lady Gaga en Tony Bennet namelijk op 30 september een heel bijzonder en intiem concert geven dat via een exclusieve livestream te beluisteren is. Via de livestream zul je nieuwe songs van het spiksplinternieuwe duettenalbum van de twee, Love For Sale, horen.

De exclusieve livestream is via een beperkt aantal flagshipstores wereldwijd te zien. Daarnaast is het ook mogelijk om exclusief toegang te krijgen via het Westfield live streaming platform en het concert op die manier vanuit thuis te bekijken. Registratie voor exclusieve toegang tot de stream van het optreden kan vanaf nu op Live.Westfield.com. Tickets voor de officiële Fan Zones zijn beschikbaar via deze link.

Lady Gaga’s exclusieve online optreden, mogelijk gemaakt door Westfield, is donderdag 30 september om 19.30 uur te horen.

Love For Sale

Ga naar het Bollywood & Indian Food Festival

Zijn jij en de kids dol op cultuur snuiven én lekker eten? Waan je tijdens de derde editie van het Bollywood & Indian Food Festival dan in Indiase sferen. De smaakpapillen kun je strelen met heerlijk Indiaas eten bij een van de vele foodtrucks, terwijl je geniet van Bollywood optredens en muziek. Wacht overigens niet te lang met het bemachtigen van een kaartje, want ze zijn bijna uitverkocht.

Wanneer:
Zondag 26 september.

Waar:
Club Atelier in Amsterdam.

Kijk Mijn Moeder is een Gorilla

Nog heel even geduld en dan draait de vrolijke kinderfilm Mijn Moeder is een Gorilla in de bioscoop. Jonna woont al zo lang als ze zich kan herinneren in een weeshuis, en hoopt dat ze op een dag wordt geadopteerd. Tijdens de 'open dag' van het weeshuis is iedereen vol verwachting als een oude auto het terrein oprijdt. Iedereen schrikt alleen enorm als een grote gorilla uitstapt. Jonna en de gorilla hebben echter meteen een klik en voor Jonna het weet worden de adoptiepapieren getekend…

Mijn Moeder is een Gorilla draait vanaf 6 oktober in de bioscoop. Voor op de kijklijst!

Aan de slag met Making Memories

Met dit leuke invulboekje kun je als moeder samen met je kind praten over jouw herinneringen aan de fase die jouw kind nú meemaakt. Bovendien zit Making Memories vol met educatieve vragen, leuke opdrachten, en kennis die het moeders en kinderen gemakkelijk maakt elkaar beter te leren begrijpen.

Te koop vanaf 4 oktober.

Jill Schirnhofer en Kirsten Schilder, €17,99, Uitgeverij Spectrum

Beeld: Yes Day (Netflix, Matt Kennedy)

Laatste nieuws