Zo weet je of je de juiste maat beha draagt

Aan deze dingen merk je of je beha de verkeerde maat heeft.

Wist je dat de helft van de vrouwen de verkeerde maat beha draagt? Naast dat dit vervelend zit, heeft ook het gevolgen voor je gezondheid. Een te kleine beha kan namelijk voor nare klachten zorgen. We zetten vijf opvallende dingen op een rijtje waaraan je kunt merken of je de verkeerde maat draagt.

1. Hij schuurt en snijdt in de huid

Een beha hoort comfortabel te zitten en je borsten te omarmen. Wanneer je merkt dat je beha allesbehalve fijn zit, in je huid snijdt of schuurt, dan weet je dat hij te klein is. Ook is het niet goed als de behabandjes continu van je schouder afzakken, vooral wanneer je deze al strakker hebt gemaakt. Let daarom goed op hoe de beha zit.

2. Huidproblemen

Merk je dat je huidirritatie krijgt op plekken waar je beha zit? Denk hierbij aan roodheid, jeuk, ontsteking van de haarzakjes of een warmte-uitslag. Volgens dermatoloog Heather Downes komt dit doordat strakke kleding over je huid wrijft. Hierdoor ontstaat irritatie, ontstekingen en overmatig zweten. Hiermee krijgen schimmels en bacteriën vrij spel, en zal je sneller een infectie krijgen. Ai…

3. Hoofd-, schouder- en rugpijn

Het klinkt raar, maar je kunt hoofdpijn krijgen van een verkeerde beha. Dit komt door strakke bandjes die de bloedtoevoer verhinderen. Ook is het een veelvoorkomende fout om de bandjes strakker te maken terwijl de omvang van een beha eigenlijk verkeerd zit. Hierdoor snijden de bandjes in je huid en krijg je pijn aan je schouders en rug.

4. Maagzuur

Maagzuur wordt vaak gelinkt aan een te zware maaltijd, maar een verkeerde maat van je beha kan hier ook aan bijdragen. Downes legt aan Healthline uit dat dit komt doordat een te kleine beha gaat knellen. Hierdoor wordt er meer druk gelegd op de maag en slokdarm waardoor maagzuur sneller omhoog komt.

5. Over de cup

Trek je beha aan en ga voor de spiegel staan. Zitten je borsten in de cup of puilen ze eruit? Hierdoor weet je of je een maat groter moet kiezen of de juiste hebt gekozen. Het is namelijk niet goed dat je borsten over de cup vallen of aan de zijkanten eruit puilen. Dit zit niet alleen vervelend, maar kan ook erg pijn doen. Vooral wanneer je een beha draagt met een beugel.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws