Zien: de trailer van de heftige Britney Spears-documentaire

De zangeres zelf is niet blij met de docu, volgens insiders.

Het kán je niet ontgaan zijn: de wervelwind aan rechtszaken rond Britney Spears, waarin zij vecht om van haar curatorschap af te komen en weer haar eigen beslissingen te mogen maken. Er zijn verschillende documentaires gemaakt die op de hype willen meeliften, en daar komt nu nog één bij.

‘Ik wil gewoon mijn leven terug’

De nieuwe documentaire, Britney vs. Spears, verschijnt binnenkort op Netflix. In de trailer zijn verschillende stemmen te horen die vertellen over Britney's leven. Insiders vertellen over Britney's twijfels, angsten, en haar strijd tegen het curatorschap van haar vader.

Ook is Britney zelf te horen op geluidsopnamen, die afkomstig zijn uit haar pleidooi voor de rechter van deze zomer. “Dit duurt al dertien jaar. En het is genoeg geweest. Ik wil gewoon mijn leven terug.”

Wat vindt Britney?

Hoewel de docu het duidelijk opneemt voor de zangeres, is zij er volgens insiders absoluut niet blij mee. Aan het blad Page Six vertellen bronnen dat de nieuwe documentaire “een project is zonder Britney's toestemming of meewerking”.

Groot fan

Toch hoopt producer Erin Lee Carr dat Britney het eindproduct kan waarderen. In een interview met The LA Times vertelt zij: “Ik heb regelmatig contact gezocht, maar begreep dat dat waarschijnlijk niet zou gebeuren. Ik ben groot fan van haar en geef veel om vrouwenrechten. Maar ik begreep ook dat dit een journalistiek project was en ik mijn eigen gevoelens erbuiten moest houden.”

De producer geeft aan dat ze wel rekening houdt met de gevoelens van de zangeres. “Ze heeft duidelijk aangegeven dat beelden van haar inzinking in 2007 traumatiserend zijn…Dus die ga je niet in deze documentaire terugzien.” Britney vs. Spears is vanaf 28 september te kijken op Netflix.

Bron: LA Times, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws