Opgelet: zóveel calorieën zitten er in een Pumpkin Spice Latte

Oeii!!

Lees ook

We genieten nog héél even van de laatste zonnestralen, maar tegelijkertijd maken we ons ook alweer op voor de herfst. Want ja, de koudere dagen staan inmiddels weer voor de deur. En dat heeft natuurlijk ook voordelen, zo is ons favoriete herfstdrankje weer verkrijgbaar bij de Starbucks: de Pumpkin Spice Latte. Alleen blijkt deze niet erg gezond te zijn…

Combinatie

Iedereen die regelmatig bij de Starbucks komt kent hem wel: de Pumpkin Spice Latte. Een typisch herfstdrankje dat bestaat uit een shot espresso, gestoomde melk en een combinatie van pompoen, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Een toef slagroom en wat pompoentaart-kruiden maken het geheel helemaal af. Heerlijk!

Calorieën

Hoe lekker een PSL ook is, er zitten behoorlijk wat calorieën in. In een grande Pumpkin Spice Latte zitten namelijk al snel 390 calorieën en 50 gram suiker. Ter vergelijking: dat is meer dan een stuk appeltaart. Aiii… Heb je toch zin in het herfstdrankje? Een short PSL bevat ‘slechts’ 210 kcal. Nog steeds niet de beste keuze voor een gezonde levensstijl, maar ach, zo’n lekker drankje moet kunnen op zijn tijd. Toch?

Let jij op de lijn maar wil je toch van een heerlijke Pumpkin Spice Latte genieten? Dat kan! Je kunt het drankje namelijk ook ‘skinny‘ bestellen. Bestel dan een Pumpkin Spice Latte met magere melk en zonder slagroom. Een grande PSL heeft dan nog ‘maar’ 260 kcal in plaats van 390. Liever een zuivelvrij alternatief? Vraag dan om amandelmelk. Dan zitten er nog maar 230 calorieën in het drankje. Winning!

Bron: Kookfans | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook