Patrick Dempsey ‘terroriseerde’ Grey’s Anatomy-collega’s

Heftig!

Lees ook

Hoewel hij in Grey’s Anatomy de bijnaam McDreamy kreeg, was er voor de collega’s van Patrick Dempsey weinig dromerigs aan zijn aanwezigheid op de set van de ziekenhuisserie. In het nieuwe boek ‘How To Save a Life: The Inside Story of Grey’s Anatomy’, doet een oud-producent juicy onthullingen over de acteur.

Omslag rond tiende seizoen

Voor het boek interviewde Entertainment Weekly-reporter Lynette Rice cast- en crewleden van het ziekenhuisdrama. Zij vertelden dat de acteur in de eerste jaren van de serie juist heel erg geliefd was op de set. Rond het tiende seizoen werd dat anders. Producent James D. Parriott vertelt: “Er waren HR-issues. Niets seksueels, maar hij terroriseerde de set min of meer.” Dit ging volgens de producent zo er dat verschillende castleden er langdurige problemen aan overhielden.

PTSS

“Sommige castleden liepen er vormen van posttraumatische stressstoornis door op. Hij had macht op de set, hij wist dat hij de productie kon stilleggen en mensen bang kon maken. Ik denk dat hij gewoon klaar was met de show.”

Slopend werkschema

Patrick doet zelf ook zijn zegje in het boek. Hij vertelt dat het werkschema hem opbrak en dat hij vooral lang bij de serie betrokken bleef voor het geld. “Het was moeilijk om nee te zeggen tegen zulke bedragen. Het is al heel wat dat je als acteur werkt, en dan ook nog eens bij zo’n bekende show die over de hele wereld bekeken wordt. En je speelt een personage dat zo geliefd is. Het was veel om mee om te gaan, en om te laten gaan. Je weet nooit of je weer ander werk krijgt en of je weer zo succesvol zal zijn.”

Dreamy terugkeer

In 2015 verliet Patrick de serie, maar in het meest recente seizoen liet hij zijn gezicht weer zien als Derek Shepherd. Hij dook op in een droom van zijn on screen vrouw Meredith Grey (Ellen Pompeo).

Bron: JustJared | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook