Gregor van Vlierden openhartig over vaderschap

'Niks is taboe.'

Gregor van Vlierden en Mascha Feoktistova zijn de trotse ouders van dochter Mila. De twee zijn ruimdenkend en open, en vinden het belangrijk om dit mee te geven aan hun dochter. Niet zo gek dat covergirl Mascha in de nieuwste Grazia dan ook openhartig over het ouderschap en mommy taboes spreekt. Maar waar mogen vaders volgens Gregor wel meer over praten?

Cover reveal

Mascha Feoktistova siert de cover van Grazia’s nieuwste kids-issue, en dat moet gevierd worden. Tijdens een intiem ontbijt bij Brasserie de Luwte onthulde Mascha de cover van het nieuwste issue: “Het is heel tof geworden”, liet Mascha hierover weten tijdens de onthulling.

En ook bij partner Gregor valt de cover in de smaak. “Het is echt heel vet geworden. Ik vind het geweldig”, vertelt Gregor stralend. “Ik ben heel trots; dat ben ik altijd al op Mascha, maar dit is wel weer een mijlpaal.”

Vaderschap

In de nieuwste Grazia praat Mascha openhartig over mommy taboes, maar wat is iets waar vaders volgens Gregor wel meer over mogen praten? “Mannen hebben ook gevoelens, en het ouderschap kan ook best zwaar en emotioneel zijn voor een man. Tijdens en na de geboorte komt er veel op je af. Je wilt er zijn voor je vrouw en voor de kleine, maar je moet ook op jezelf blijven letten. En soms doe je dat niet goed genoeg.”

“Daarnaast ben je soms heel moe als je net een kind hebt gekregen, en kun je daardoor sneller gefrustreerd raken, ook door kleine dingen. Dat kan best stressvol zijn. Daar mag je als ouder dan best over praten, anders loop je straks jezelf voorbij.”

Gregor vindt het daarom belangrijk om open te zijn over het ouderschap in vlogs en op Instagram. “Dat vind ik ook alleen maar leuk. Ik heb ook een keer voor Mascha’s kanaal een video opgenomen over het vaderschap”, deelt de influencer. “Als wij (door open te zijn, red.) daarmee anderen een beetje kunnen helpen, is dat hartstikke fijn. En zelf kunnen we zo ook ons verhaal kwijt.”

“Uiteindelijk vind ik dat niks echt een taboe is. Dus je zou overal over moeten kunnen praten.”

Moedermaffia

In de nieuwste Grazia vertelt Mascha openhartig over berichten van de zogeheten moedermaffia. Maar gelukkig laten Gregor en Mascha zich daar niet te veel door beïnvloeden. “Er is altijd wel iemand die ergens een mening over heeft”, stelt Gregor. “Als veel mensen zeggen dat je iets op een andere manier kunt doen, kun je daar altijd naar kijken, maar ik trek me er eigenlijk niet zoveel van aan. Je moet altijd doen waar jij je goed bij voelt.”

Gregor en Mascha hebben niet alleen te maken met berichten van de moedermaffia, maar ook met (te) nieuwsgierige aagjes. Zo kreeg het stel twee maanden nadat ze dochter Mila kregen al de vraag: ‘Wanneer komt de volgende?' “Dat is wel vervelend. En als je net een kindje hebt gekregen, ben je daar nog helemaal niet mee bezig.”

“Tuurlijk willen we ooit een tweede kindje, maar je weet ook helemaal niet of het gaat lukken. Ik vind niet dat je iemand zomaar kan vragen wanneer de volgende komt, want dat gaat niemand wat aan.”

Benieuwd naar het hele interview met Mascha, waarin ze onder andere afrekent met de laatste mama-taboes en het heeft over genderneutraal opvoeden? Je leest 't in de nieuwste Grazia. Nu te koop!

Laatste nieuws