Aha: dit is waarom je gaat shoppen als je gestrest bent

Makes sense...

Lees ook

Als wij ons maar een beetje gestrest voelen, klappen wij de laptop open en bezoeken wij onze favoriete kledingwebsites of gaan we een dagje shoppen. Maarre, hoe komt het eigenlijk dat we gaan shoppen als we stress voelen?

Therapie

Het klinkt eigenlijk best logisch: je hebt stress en voelt je slecht en je koopt wat nieuwe kleding en accessoires om je een stuk beter te voelen. “Shoppen is een manier om met stress om te gaan”, vertelt maatschappelijk werkster en psychotherapeut Catherine Silver aan website SheKnows. “Veel mensen shoppen immers om zich beter te voelen. Vaak is het de ideale manier om een stressvolle dag te vergeten en weg te vluchten van pijnlijke of ongemakkelijke emoties.”

Verslaving

Maarre, shoppen is natuurlijk niet altijd de oplossing voor je problemen. “Als je je voortdurend slecht voelt, raak je in een patroon waarbij je wil shoppen om je dan even beter te voelen, waarna dit gevoel snel weer verdwijnt, je je weer slecht voelt en in een vicieuze cirkel belandt”, weet Silver. Stress op het werk of thuis is er natuurlijk niet voor niets en dat gaat ook niet zomaar weg.

Wees overigens niet bang dat je aan een shopverslaving leidt wanneer je stress ervaart en vervolgens gaat winkelen. Je hebt pas last van een verslaving als het een echt probleem wordt en als bijvoorbeeld je werk eronder gaat lijden. En zover is het waarschijnlijk nog niet, toch?

Bron: Marie Claire | Beeld: Confessions of a Shopaholic

Laatste nieuws

Zie ook