Ali B krijgt eigen documentaire op Videoland

'Deze docu is voor mij een spiegel, waarin ik nog nooit heb gekeken.'

Lees ook

Groot nieuws voor Ali B! De rapper en The Voicecoach maakt op Instagram bekend dat hij zijn eigen documentaire krijgt op Videoland.

Zwaar hart

“Ik loop al heel mijn leven met een heel zwaar hart. Ik vind het niet relaxed om erover te praten, ook al weet ik inmiddels dat het goed is om dingen niet alleen te doen”, begint Ali B zijn verhaal. Hij vertelt dat het delen ervan al zo vaak is misgegaan, dat hij vaak het gevoel krijgt dat hij beter dingen alleen kan oplossen.

“Zelfs bij deze post twijfel ik. Die vrolijke, opgewekte knuffelmarokkaan heeft een heel zwaar hart. Wat triest eigenlijk, denk ik. Hij is net een stereotype clown: lachen op het podium en huilen in de coulissen. Wie the f*** zit daar op te wachten?”, vraagt Ali B zichzelf af. “Echter is het verschil met de stereotype clown, dat wanneer ik lach en opgewekt ben, is dat omdat IK dat wil en niet omdat het moet.”

“Eén ding is zeker, er speelt zich veel meer af in mijn leven dan de meesten van jullie weten”, gaat de rapper verder. “Net als dat bij jullie waarschijnlijk het geval is.”

Spiegel

Hoewel Ali B al twintig jaar roept dat het belangrijkste resultaat van zijn carrière is dat hij volledig zichzelf mag zijn, komt hij nu tot de realisatie dat hij maar een deel van zichzelf heeft mogen zijn. “In deze docu laat ik het andere deel zien. Het donkere deel, het imperfecte deel, het misschien zelfs foute deel, maar in ieder geval het menselijke deel…”, vertelt hij.

Wij kennen Ali B natuurlijk als Ali B: de rapper, de cabaretier, tv-persoonlijkheid. Maar dat is slechts een onderdeel van wie Ali Bouali – zoals de rapper voluit heet – in het echte leven is. “Met behulp van Videoland en de belangrijkste mensen uit mijn leven (waarvan jullie nog nooit hebben gehoord) hebben we een docu gemaakt waar we Ali Bouali leren kennen”, gaat Ali B verder. “Ik praat hier over 'wij', omdat ik hier ook van leer. Voor jullie zal het een kennismaking zijn met iemand die ik pas voor het eerst echt zie. Deze docu is voor mij een spiegel, waarin ik nog nooit heb gekeken.”

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de docu te zien. Heel veel geduld hoeven we gelukkig niet te hebben. De documentaire Ali Bouali is vanaf 16 oktober 2021 te zien op Videoland.

Beeld: Shotbysud | Video: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook