Onderzoek: dít is hoeveel paar schoenen de gemiddelde vrouw heeft

Oeps...

We love shoes. Het liefst dragen wij onder elke outfit een ander paar schoenen en we hebben dan ook een goedgevulde schoenenkast in huis. Dat wij niet de enige vrouwen zijn met zo'n flinke schoenencollectie, blijkt wel uit onderzoek van schoenenwinkel Nelson.

Schoenencollectie

Chunky boots, enkellaarsjes, kniehoge laarzen, sneakers, loafers, hoge hakken: een vrouw kan niet genoeg schoenen hebben. Maarre, een verslaving? Absoluut niet, dit zijn de essentials. Tellen we de schoenen echter bij elkaar op, dan kunnen we ongeveer een maand elke dag op andere schoenen lopen. Oeps…

Heel schuldig hoeven we ons hier gelukkig niet over te voelen, want uit onderzoek van Nelson onder 500 Nederlandse vrouwen blijkt dat we niet de enige zijn met zo'n uitbundige schoenenverzameling. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft namelijk 23 paar schoenen in de kast staan. Elke dag op andere schoenen lopen, zit er echter bij veel vrouwen niet in. Zeker zo'n acht paar dragen we nauwelijks of nooit en laten we versloffen achterin de schoenenkast.

Geluksgevoel

Enne, die schoenencollectie moet natuurlijk ook uitgebreid worden. Daarom schaft één op de vier vrouwen zo'n vier paar nieuwe schoenen per jaar aan en geeft gemiddeld tussen de vijftig en honderd euro per paar uit. Zo'n twintig procent van de vrouwen is bereid meer uit te geven aan een paar schoenen.

Nieuwe schoenen zorgen voor het ultieme geluksgevoel, blijkt verder uit het onderzoek. Maar liefst 95 procent van de vrouwen geeft aan zich zelfverzekerder te voelen op een mooi paar schoenen. Enne, dat snappen wij heel goed.

Favoriete schoenen

Waar Nederlandse vrouwen het liefst op lopen? Bijna de helft van de vrouwen (44 procent) geeft aan dat enkellaarsjes de perfecte schoenen zijn. Op een eervolle tweede plek staan de sneakers met 23 procent. Het is wel duidelijk dat de Nederlandse ladies comfort hoog in het vaandel hebben staan. Enne, ook is het belangrijk dat de schoenen makkelijk te combineren zijn. Daarom zijn zwarte shoes verreweg het populairst.

Bron: Nelson Schoenen, Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws