Mascha Feoktistova: ‘We willen ooit een tweede kindje, maar niet nu al’

Ook doet de influencer een boekje open over de moedermaffia.

Lees ook

Mascha Feoktistova en hubby Gregor zijn dolgelukkig met hun prachtige dochter Mila. Aan Grazia vertelt Mascha alles over het ouderschap, de moedermaffia én of ze een tweede kindje zou willen.

Moedermaffia

Als bekende moeder krijgt Mascha geregeld ongevraagd advies van de zogeheten 'moedermaffia'. “Ze zijn behoorlijk fanatiek”, weet de influencer te vertellen. “Momenteel hebben we erg last van de traphekjesmaffia.” Mascha en Gregor zijn net verhuisd en hebben een huis waar een hekje niet 1,2,3 geïnstalleerd is. “Dan krijg je dus berichtjes als: ‘Geen moedermaffia, hoor, maar ik vind het opvallend dat jullie geen traphekje hebben.’ En: ‘Jullie hadden dit huis eigenlijk niet moeten kopen; weet je wel hoe gevaarlijk het is?’ Alsof wij zelf niet opletten.”

“Ook over eten heeft iedereen een mening”, gaat Mascha verder. “Dan is ze een beetje met haar eten aan het spelen en krijg je comments als: 'Bij ons thuis krijgen ze gelijk op hun kop als ze dat doen, maar het is jouw keus om haar niet te straffen.' Sorry, maar wij vinden het niet erg dat ze haar eten en de structuren daarvan ontdekt, en daardoor hopelijk positief naar voedsel gaat kijken.”

Hoewel zulke berichtjes de mom niet boos maken, vindt ze ze zeker onnodig. “Mensen willen graag laten weten hoe goed hun kinderen het doen. Prima, maar heb dan ook respect voor anderen die niet 1001 regeltjes bedenken die niet per se nodig zijn. Moeder zijn is niet iets wat je uit kan zetten, je bent dat altijd. Zullen we eens even ophouden met steeds kritiek op elkaar te leveren, want we doen allemaal ons best!” You go, Mascha!

Gezinsuitbreiding

Mascha krijgt niet alleen regelmatig opmerkingen over de opvoeding van haar dochter, maar ook veelvuldig de vraag wanneer er gezinsuitbreiding op komst is. “Na twee maanden (na de bevalling, red.) begon het al”, weet de influencer te vertellen. “'Wanneer beginnen jullie aan de tweede?' 'Ja, je wilt toch niet dat er te veel tijd tussen zit, hè?'”

Op zulke opmerkingen zit Mascha totaal niet te wachten, vertelt ze. “Laat me gewoon. We willen ooit een tweede kindje, maar niet nu al.”

Benieuwd naar het hele interview met Mascha, waarin ze onder andere afrekent met de laatste mama-taboes en het heeft over genderneutraal opvoeden? Je leest 't in de nieuwste Grazia. Vanaf woensdag te koop!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: Martin Sweers | Styling: Ashley Veraart | Haar en make-up: Pascale Tesserl @ Colourfool Agency

Laatste nieuws

Zie ook