Mascha Feoktistova openhartig over genderneutraal opvoeden

'Wij zijn heel erg van het genderneutraal opvoeden', vertelt Mascha.

Mascha Feoktistova is nu ruim een jaar de trotse moeder van baby girl Mila. Zelf is Mascha erg ruimdenkend en open. Dit zijn dan ook twee dingen die ze haar dochter graag wil meegeven, zo vertelt ze in de nieuwste Grazia.

Open en eerlijk

Op Instagram en YouTube is Mascha niet bang om zich open te stellen en taboes te doorbreken. Die lijn wil ze maar wat graag doortrekken in de opvoeding van de kleine Mila. “Mila willen we zo opvoeden dat ze weet dat ze alles met ons kan bespreken”, weet Mascha te vertellen.

“Ik krijg weleens comments van: ‘Heb je van bepaalde video’s geen spijt’, dan doelen ze bijvoorbeeld op mijn trio-video”, gaat de mom verder. “Maar nee, je kunt daar toch gewoon een gesprek over hebben als je kind oud genoeg is en iets wil weten?”

Genderneutraal

Niet alleen vindt Mascha het belangrijk dat Mila in de toekomst alles met haar ouders kan bespreken, maar ook dat zij kan zijn wie zij wil zijn. “Wij zijn heel er van het genderneutraal opvoeden“, vertelt de influencer dan ook. “Niet dat we geen ‘hij’ of ‘zij’ zeggen, maar we trekken Mila echt alles aan en ze speelt ook met van alles. Ik krijg weleens comments van: ‘Wat een jongensoutfit’ en dan denk ik: wat een onzin.”

“Als je erover gaat nadenken, is het natuurlijk onzin dat meisjes altijd maar tutu’s en roze moeten dragen”, gaat Mascha verder. “Al moet ik wel zeggen dat Mila zélf neigt naar girly dingen. Heel grappig, dan doe je zo je best om het allemaal zo neutraal mogelijk te houden, en dan pakt ze toch het meisjesspeelgoed. Maar dat is natuurlijk ook oké.”

Benieuwd naar het hele interview met Mascha Feoktistova, waarin ze het onder andere heeft over het doorbreken van mama-taboes, het ouderschap en een tweede kindje? Je leest 't in de nieuwste Grazia. Vanaf woensdag in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws