Dit zijn de 5 grootste denimtrends voor het najaar

Komend seizoen is denim een staple in iedere outfit.

Lees ook

Van spijkerbroeken tot spijkerjasjes en van spijkerrokjes tot spijkeroverhemden: denim is een absolute staple in onze garderobe. Ook dit najaar is spijkerstof of course weer een regelrechte hit. Wij zetten de grootste denim trends voor het komende seizoen voor je op een rijtje.

1. Donkerblauw denim

Move over, lichtblauw denim, want donkerblauw denim is helemaal hot. Op de runway bij grote namen als Hermès en Christian Dior zagen we al volop donkerblauwe denim voorbijkomen en dus mogen wij niet achterblijven. Voor de full effect paar je een donkerblauwe jeans met een donkergekleurd denim overhemd. Niet zo'n fan van de Canadian tuxedo? Draag je donkerblauwe jeans dan met een wit oversized overhemd of een wollen trui en een trenchcoat. Perfect voor de herfst!

2. Rechte pijpen

Je hoeft je straight leg jeans nog niet vaarwel te kussen, want dit rechte model uit de jaren negentig mag ook dit najaar weer gezien worden. Met deze rechte jeans kun je alle kanten op. Draag de spijkerbroek bijvoorbeeld met een crop top en een oversized blazer of leren trenchcoat. Voor de koudere dagen staat een coltrui of gebreide trui ook fabulous op een straight leg jeans. Maak de look af met chunky boots, sneakers of een laars met een hakje.

3. Oversized

Oversized overhemden, oversized pakken en oversized broeken: we love it. Het is dan ook niet zo gek dat deze 'grote' trend (get it?) nog even doorzet naar de koudere maanden. Anything oversized én denim is helemaal on trend komend seizoen. Denk bijvoorbeeld aan baggy jeans en een spijkeroverhemd in een paar maten te groot.

4. Arm candy

Je hoeft je liefde voor spijkerstof niet te beperken tot je kleding, want ook je accessoires mogen in een spijkerjasje gestoken worden. Dit jaar zien we steeds meer denim handtassen en we love it.

5. Denim on denim

Mocht het nu nog niet duidelijk genoeg zijn: denim is dé trend dit najaar. Je kunt dan ook niet genoeg spijkerstof in je outfit verwerken. Neem een voorbeeld aan Britney Spears en Justin Timberlake anno 2001 en ga voor de Canadian tuxedo, oftewel double denim. Twintig jaar later is die look weer helemaal hot and happening.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook