Wietze de Jager over tweede keer Expeditie Robinson: ‘Je weet wat voor vlees je in de kuip hebt’

De radio-dj ziet ook voordelen van een tweede kans.

In 2015 reisde Wietze de Jager af naar de Filipijnen voor een groots avontuur bij Expeditie Robinson. Helaas was dit voor de radio-dj na drie dagen al afgelopen en kon hij zijn koffers weer inpakken. Dit jaar krijgt hij een tweede kans in het survivalprogramma. Aan Grazia vertelt hij hoe hij het deze keer heeft ervaren.

Pijnlijke vraag

Dit jaar heeft Expeditie Robinson een speciale twist, er zijn namelijk acht oud-deelnemers die een tweede kans krijgen. Wietze is één van de lucky ones die het nog eens mag proberen. Waarom hij nog een keer 'ja' zei tegen het programma? “Zo pijnlijk dat dit iedere keer gevraagd wordt”, zegt de 538-dj lachend als we hem spreken. “De vorige keer heb ik maar drie dagen meegedaan en toen lag ik er alweer uit. Dus voor mij was de keuze snel gemaakt. Ik dacht: als je nog een keer de kans krijgt, dan doen we natuurlijk mee.”

Wietze had nooit verwacht dat hij nogmaals een gooi naar de Robinson-titel mocht doen. “De vorige keer toen ik eruit ging heb ik ook gezegd: het is jammer dat het altijd maar once in a lifttime is, maar dat was dus anders. Ik werd gebeld en ik dacht dat ik in de zeik werd genomen, maar niet dus.” Gelukig kon hij zij deelname deze keer veel makkelijker geheimhouden dan in 2015. “Niemand verwacht dat mensen voor de tweede keer mee zouden doen, dus die smoes werkte top.”

Mensen categoriseren

Normaal gesproken wordt Expeditie Robinson opgenomen op de Filipijnen, maar door corona kon dat dit seizoen helaas niet. Het programma bleef daarom in Europa en deelnemers reisden af naar Kroatië. Enne, dat is natuurlijk heel anders dan op een tropisch eiland. Toch ziet Wietze ook voordelen in zo'n tweede kans. “Je weet wel wat voor vlees je in de kuip hebt”, vertelt hij. “Ik ben een trouwe Expeditie-kijker en je weet wat deze mensen de vorige keer hebben gedaan. Je weet dat een Loiza ver is gekomen, dat een Jay Jay ver is gekomen, die hebben wel wat in huis natuurlijk. Je kunt mensen wel categoriseren.”

Een ander voordeel is dat de presentator inmiddels alles weet over de voorbereidingen van dit avontuur. “Je ziet bij mensen die voor het eerst meedoen op Instagram dat er allemaal personal trainers bij zijn. Dat deden wij de eerste keer ook, toen dachten we: dat moet je echt doen, dat is echt de shit en dan ga je winnen”, vertelt hij lachend. “Maar je komt er gewoon achter dat het niet zo is. Iedere dag is anders dan je verwacht. Je kunt je eigenlijk totaal niet voorbereiden.”

Afscheid nemen

Een groot verschil met zijn vorige deelname, is dat Wietze deze keer zijn kinderen thuis moest achterlaten. Iets dat de radio-dj best pittig vond.”Op een geven moment moet je vertellen dat je weggaat en zij gingen gewoon naar school. Het was gewoon een doordeweekse dag en dan word je opgehaald met de taxi, dat is een heel gek moment”, vertelt hij over het afscheid. “Mijn gezinnetje stond me uit te zwaaien. Ik had tranen, mijn vrouw had tranen en de kinderen begrepen er niks van. Die dachten waarom janken zij nou? Het is gewoon dinsdag, we gaan naar school”, vertelt hij lachend. “Dus dat is natuurlijk heel gek. De taxichauffeur zei: 'Papa gaat even op avontuur' (met Amsterdams accent), daar moest ik heel erg om lachen.”

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws