Grazia tipt: deze films en series mag je de komende tijd niet missen

Deze films en series mag je niet missen.

Lees ook

Het weer zit niet bepaald mee en dus maken we dit weekend graag tijd vrij om een leuke serie te bingen of om naar de bioscoop te gaan. Geen inspiratie voor een leuke serie of film? No worries. Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rijtje gezet.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Door Covid werd de release van de film meerdere keren uitgesteld, maar wat ons betreft was Mijn Beste Vriendin Anne Frank het wachten waard. Deze aangrijpende film gaat over het waargebeurde verhaal van beste vriendinnen Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929). Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Drie jaar later hebben de twee hartsvriendinnen een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar zal de moedige Hannah alles op alles zetten om haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank draait nu in de bioscoop.

Into The Night – seizoen 2

Het tweede seizoen van de Belgische Netflix Original Into The Night staat dan eindelijk op Netflix. Aan het eind van het eerste seizoen is te zien dat Flight 21-passagiers onderdak vinden in een oude militaire Sovjet-bunker in Bulgarije – weg van de zon. Maar daar blijven ze niet lang. Zo zal onder andere te zien zijn dat de passagiers daar niet kunnen blijven…

Sex Education – seizoen 3

Nog heel even geduld en dan kunnen we eindelijk het derde seizoen van Sex Education bekijken. Seizoen drie begint met een geheel nieuw schooljaar: Otis gaat regelmatig van bil, Adam en Eric zijn officieel een stelletje en, jawel, Jean is zwanger. En bij een nieuw schooljaar hoort dit keer ook een nieuw schoolhoofd: Jemina Kirke. Zij zal er alles aan doen om de school Moordale opnieuw een dergelijke reputatie te geven.

Sex Education seizoen 3 staat vanaf 17 september op Netflix.

De Veroordeling

Eindelijk is dit Nederlandse drama over de Deventer moordzaak te zien in de bioscoop. Tv-journalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in z’n onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze volgt waardoor het leven van ‘de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas tot het uiterste te gaan om de waarheid te ontrafelen.

Nu in de bioscoop.

Queenpins

Met Kristen Bell en Kirby Howell-Baptiste in de hoofdrol moet Queenpins wel een geweldige film worden. Queenpins gaat over beste vriendinnen Connie (Kristen) en JoJo (Kirby). De twee proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met coupons geld te besparen op boodschappen. Maarre, daar blijft het niet bij. De vriendinnen zetten een coupon-kartel op en weten supermarktketens voor ruim veertig miljoen dollar op te lichten. Alleen gaat dit niet geheel onopgemerkt…

Queenpins draait vanaf 16 september in de bioscoop.

Everybody’s Talking About Jamie

Terwijl zijn klasgenoten zich vooral bezighouden met hun dagelijkse middelbareschool-beslommeringen, droomt Jamie van een leven op het toneel. Hij besluit zijn ambities niet meer onder stoelen of banken te steken, en gaat vol voor een carrière als dragqueen. Plaatselijke drag-legende Miss Loco Chanelle helpt hem bij zijn reis. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Everybody's Talking About Jamie staat vanaf 17 september op Prime Video.

Beeld: Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Laatste nieuws

Zie ook