Jasmine Sendar over deelname aan Expeditie Robinson: ‘Kon ik dit nog wel op mijn 43e?’ 

De actrice deelt eerlijk hoe ze tegen haar deelname aan het survivalprogramma aankeek. 

Lees ook

Jasmine Sendar kennen we allemaal als actrice, maar inmiddels prijkt ook de titel Expeditie Robinson-kandidaat op haar cv. Met Grazia deelt de presentatrice hoe het avontuur haar beviel.

Meedoen aan Expeditie Robinson

Jasmine Sendar is met haar 43 jaar niet de allerjongste meer, maar dat betekent zeker niet dat ze geen strijdlust meer in zich heeft. Ze was dan ook meteen enthousiast toen ze werd benaderd voor het programma. “Ik volg Expeditie Robinson echt al vanaf het begin en ik dacht altijd: het lijkt me zó gaaf om daar ooit een keer aan mee te mogen doen.”

De actrice had genoeg redenen waarom ze eens mee wilde doen. “Ik vroeg me altijd al af: trek ik zoiets? Kan ik overleven in zulke omstandigheden? Hoe ga ik mezelf daarin vinden? Hoe ga ik om met weinig eten? En kan ik dat allemaal nog wel op mijn 43e? Ben ik wel sterk genoeg? Dat wilde ik allemaal wel even testen.”

Trotse zoon

Maar voordat Jasmine op expeditie ging, wilde de presentatrice wel even bij haar vijftienjarige zoon peilen wat hij ervan vond. “Hij was helemaal enthousiast! Hij zei meteen: ja, je moet meedoen! Niet twijfelen! Hij vond het supertof.”

Toch moest voor Jasmine wel even de knop om. Het thuisfront achterlaten doe je toch niet zomaar. “Mijn zoon zei ook: mam, ga niet om mij janken. Ik ben oké. Je moet doorgaan en niet opgeven.” Met die woorden reisde Jasmine dan ook af naar Kroatië.

De expeditie

De expeditie zelf was zoals Jasmine omschrijft ‘eigenlijk wel zoals ze had verwacht, maar ook wel weer heftiger’. Dat zat ‘m erin dat er veel elementen zijn waarvoor je van tevoren niet kunt trainen. “Je slaapt buiten en dan slaap je toch niet zo lang. Hoe gaan je lichaam en geest daarmee om? Dat kun je van tevoren niet echt trainen. We kennen allemaal de proeven, zoals bijvoorbeeld de balk, dus dat heb ik thuis wel geoefend, maar voor de rest beleef je die hele ervaring pas op dat moment. Het was echt een rollercoaster ride. Van supertoffe momenten tot rot momenten.”

Nieuwe inzichten heeft Jasmine dan ook zeker opgedaan. “Vooral dat ik eigenlijk een heel leuk leven heb, met heel leuke vrienden en familie. Ook weet ik nu dat ik sterker ben dan ik dacht. Ik voel me goed en ik ben heel trots dat ik eraan heb meegedaan!”

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws

Zie ook