Zó krul je je haar makkelijk met een sok

Krullen zonder hitte te gebruiken? Daar heb je alleen een sok voor nodig.

Wij houden van een volle bos krullen. Wie niet van nature is gezegend met curly lokken, grijpt al snel naar een krultang. Helaas is die hitte ontzettend slecht voor je haar. Gelukkig kun je je haar ook makkelijk krullen met – jawel – een sok! Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Gezonde krullen

Ga jij het liefst de deur uit met een flinke bos curls? Dan is de kans groot dat jij elke dag in de weer bent met de krultang. Hoewel dit keer op keer een prachtig resultaat oplevert, gaat de kwaliteit van je haar steeds verder achteruit. Je lokken worden droger, de uiteinden splijten en je haarkleur wordt doffer. Ai…

Gelukkig bestaan er talloze manieren om je haar in de krul te zetten zonder daarvoor een hete tool te gebruiken. Zo gaat momenteel de hack van Justine Marjan, een haarstylist die onder anderen het haar van celebs als Kim Kardashian en Ashley Graham heeft gedaan, viral op TikTok. Zij laat zien hoe je je haar kunt krullen met een paar sokken.

Zo doe je dat

Op TikTok laat Justine zien hoe ze haar heatless krullen maakt. Daarvoor heb je nodig: een paar haarclips, elastiekjes en of course schone (!) sokken. Deze trick werkt het beste op handdoekdroog haar. Verdeel je haar in vier delen (of meer, als je kleinere krullen wilt of als je veel haar hebt). Verdeel vervolgens elk deel weer in twee stukken en plaats de sok hiertussen. Zet de sok bovenaan vast met een haarclip en wikkel de plukken in tegengestelde richting om de sok heen. Als je het einde van de sok hebt bereikt, zet je de plukken vast met een elastiek. Dit herhaal je totdat je al je lokken hebt gehad.

@justinemarjanobsessed with these heatless waves 😍 #sockcurls #heatlesscurls

♬ Aesthetic – Xilo

Voor het beste resultaat laat je de sokken een tijdje in je haar zitten, daarom raden wij aan ermee te slapen. Zo word je ’s ochtends wakker met stunning krullen. Looking good!

Bron: TikTok | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws