Optuigen maar: je bent gelukkiger als je vroeg kerstversiering ophangt

Haal die kerstboom maar tevoorschijn.

Lees ook

Het duurt nog maar een paar maanden en dan begeven we ons weer tussen de kerstlampjes, brandende geurkaarsen en dennentaken. Al hoef je heus niet per se te wachten tot de decembermaand aangebroken is. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat je gelukkiger bent wanneer je vroeg je kerstversiering ophangt.

Veel gelukkiger

Of je nu je huis subtiel versiert of (Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle) all the way gaat: jij staat heel vrolijk in het leven. Dit toont een Brits onderzoek van psychoanalist Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin aan. In hun studie onderzochten ze mensen die vroeg hun huis versierden met kerstversiering. Hieruit kwam naar voren dat zij veel gelukkiger zijn dan mensen die pas later hun kerstversiering ophangen.

Over de top

Het is overigens goed te verklaren waarom deze mensen veel gelukkiger zijn. Volgens McKeown heeft dit namelijk te maken met de herinneringen die terugkomen als je kerstversiering ophangt. Van de boom versieren met je ouders tot het geloven in de Kerstman en het uitpakken van cadeaus: het is allemaal heel nostalgisch. Wanneer je vroeg je huis versiert, komen de nostalgische momenten ook eerder naar boven.

Enne, als piek op de kerstboom is er nog een leuke bevinding uit het onderzoek. Mensen die over de top gaan met het versieren van hun huis worden namelijk een stuk aardiger gevonden. Dus haal de kerstlampjes, kerstdorpen en kerstballen met glitters maar uit de doos, dit jaar gaan we helemaal uitpakken!

Bron: Tips en Weetjes, Vriendin | Beeld: Home Alone

Laatste nieuws

Zie ook