Sandra Ysbrandy over knieblessure: ‘Ik wist meteen dat het foute boel was’

De blessure bleek achteraf veel erger te zijn dan de tv-kok dacht.

Op televisie zien we Sandra Ysbrandy altijd de lekkerste gerechten koken in een van haar lieflijke jurkjes. Tijdens Expeditie Robinson wil de tv-kok echter een heel andere kant van zichzelf laten zien. Helaas liep ze bij de eerste grote proef al een flinke knieblessure op. Aan Grazia vertelt Sandra wat er precies is gebeurd.

Foute boel

Onlangs konden we zien hoe kamp Noord en kamp Zuid de strijd met elkaar aangingen in de eerste grote proef in Expeditie Robinson. Sandra ging met haar teamgenoten van kamp Noord vol voor de winst, maar dit pakte helaas niet zo goed uit voor de tv-kok. Toen er een touw op grote hoogte gepakt moest worden, was het Sandra die omhooggetild werd door haar kampgenoten. Nadat ze het touw beet had, sprong ze van grote hoogte naar beneden en kwam ze verkeerd terecht. Daarbij ging ze door haar knie.

“Ik wist meteen dat het foute boel was”, vertelt Sandra als we haar spreken. “Ik hoorde dat mijn knie knakte, dus ik wist dat het echt slecht was. Ik dacht op dat moment ook onmiddellijk: mijn expeditie is tot hier en niet verder.”

Veel pijn

Gelukkig hoefde Sandra de expeditie niet meteen te verlaten en heeft ze er in Kroatië – wonder boven wonder – maar weinig last van gehad. “Blijkbaar kun je mentaal een knop omzetten en over je grenzen heengaan”, legt Sandra uit. “Dat is gebeurd, want ik heb na de expeditie een MRI laten maken en toen bleek dat het echt foute boel was.” Haar knie was er veel slechter aan toe dan ze zelf dacht. “Ik had mijn kruisband afgescheurd, mijn meniscus was gescheurd en ik had een breuk in mijn onderbeen”, vertelt Sandra. “Dat is onlangs net geopereerd.” Heftig!

Tijdens de expeditie had de tv-kok echter helemaal niet door dat het zo erg was. “Niet dat het zó ernstig was, maar ik heb wel heel veel pijn gehad” geeft ze toe. “Maar blijkbaar kun je in je hoofd een knop omzetten. Als je iets zo ontzettend graag wilt, dan ga je door. Dat doet de expeditie met je.”

Stoere kant

Sandra wilde heel graag iets nieuws doen en een avontuur aangaan. Expeditie Robinson was hier natuurlijk de uitgelezen kans voor. De tv-kok heeft deze mogelijkheid dan ook met beide handen aangepakt en wil vooral een andere kant van zichzelf laten zien. “Ik ben op televisie natuurlijk regelmatig te zien met die leuke jurkjes, dus ik heb een heel schattig imago”, legt ze uit. Maar eigenlijk ben ik thuis een enorme rauwdouwer. Ik zeg altijd, ik ben een beetje als een vent opgevoed door mijn vader. Die wilde heel graag een zoon en kreeg een dochter”, vertelt ze lachend. “Ik hou ook van stoere vakanties en ga het liefst met een rugzak op pad, nooit met een rolkoffer. Dus dat is een kant die ik nu heb kunnen laten zien!”

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws