Robbert Rodenburg over leermomenten: ‘Moet minder aan mezelf twijfelen’ 

De influencer heeft tijdens Expeditie Robinson veel nieuwe inzichten gekregen.

Expeditie Robinson is zowel mentaal als fysiek een enorme uitdaging. Robbert Rodenburg is met zijn 23 jaar dit seizoen het jongste expeditielid en kwam zichzelf vooral mentaal tegen op het eiland. In gesprek met Grazia vertelt de presentator openhartig over die leermomenten.

Open Kaart

In zijn YouTube-serie Open Kaart heeft Robbert keer op keer hele openhartige gesprekken met bekende Nederlanders. Met zijn deelname aan Expeditie Robinson heeft hij zijn bekende netwerk weer een stukje uitgebreid. Maarre, de andere expeditieleden hoeven we niet meteen in de serie te verwachten. “Het is ook een beetje gek, omdat je inmiddels iedereen zo goed kent”, legt Robbert uit als we hem spreken. “Je hebt de meeste mensen zoveel gesproken, ik vind het altijd leuk dat ik mensen in Open Kaart heb die ik nog niet zo goed ken.”

Inspirerende expeditieleden

Tijdens de expeditie heeft Robbert ook veel openhartige gesprekken met zijn medekandidaten gehad. Veel van hen waren dan ook een bron van inspiratie voor de presentator. “Ik denk dat iedereen op zijn eigen manier wel interessant is”, vertelt hij over die gesprekken. Toch is er iemand die er voor hem bovenuit springt. “Met Jasmine (Sendar, red.) heb ik wel heel fijn gepraat, die heeft hele mooie dingen verteld”, aldus de influencer. “Het waren ook wel een soort levenslessen. Jasmine is twintig jaar ouder dan mij, dus daar heb ik wel mooie dingen van geleerd.”

De gesprekken met Jasmine gingen vooral over hoe haar leven er vroeger uitzag. “Heel inspirerend”, aldus de presentator. “Ik was sowieso natuurlijk de jongste van de groep en iedereen heeft zijn of haar verhaal. Ik vond iedereen op zijn of haar manier wel inspirerend. Het is heel vet, je kan er alleen maar van leren”, vertelt hij. “Als 23-jarige ben je eigenlijk nog maar een snotneus, je hebt nog heel veel te leren in deze wereld. Sommige mensen kunnen daarin wel heel inspirerend zijn.” Ahw!

Leermomenten

Hoewel Robbert veel van de andere expeditieleden heeft geleerd, kwam hij ook zichzelf tegen tijdens de expeditie. “Ik heb daar wel ontdekt dat ik soms minder aan mezelf hoef te twijfelen”, vertelt hij openhartig. “Ik ben jong en ik begin net met alles, dus ik kan wel een twijfelkont zijn en denken: kan ik dit wel?”, legt de influencer uit. “Die twijfels kan ik heel erg hebben. Maar ik ben er daar wel achter gekomen dat ik meer kan dan ik van tevoren had gedacht.” You go, Robbert!

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws