Déze TikTok-hack om je tanden witter te maken werkt blijkbaar echt

Volgens een tandarts is het niet alleen effectief, maar ook veilig.

Lees ook

Het internet staat vol met beautyhacks voor een perfecte, witte glimlach. Dat het niet bepaald verstandig is om elke hack uit te proberen, wist je waarschijnlijk al. Veel trucjes zijn namelijk too good to be true. Maarre, déze TikTok-hack om een Hollywood smile te krijgen, blijkt écht te werken.

TikTok-hack

Zou jij ook zo graag een wittere smile willen hebben? Pak dan maar alvast een kom met een gepureerde kiwi, komkommer en wat baking soda erbij. Althans, dit is de ingrediëntenlijst van Armen Adamjan. Zijn DIY tandenbleekhack ging laatst viral op TikTok. Hij legt uit dat als je deze drie producten met elkaar mengt tot een pasta en er twee keer per week mee poetst, je tanden helderder en witter zullen worden. Maar werkt dit wel echt?

Effectief en veilig

“Hoewel het lijkt alsof het in de categorie 'te mooi om waar te zijn' valt, werkt deze truc echt”, zegt tandarts Joseph Field tegen Bustle. Hoe dit kan? “De combinatie van kiwi, komkommer en baking soda verwijdert de vlekken van je tanden, waardoor ze er witter uitzien. Dat komt vooral door de mild schurende aard van het zuiveringszout in combinatie met de fruitzuren in kiwi en komkommer, die samenwerken om vlekken op te lossen en te verwijderen.”

Ook geeft Field aan dat deze hack niet alleen effectief, maar ook veilig is. Althans, zolang je het niet elke dag gebruikt. “Je moet oppassen dat je het niet te vaak gebruikt, want dan kan je tandglazuur eroderen.” Hoe vaak je dit dan mag gebruiken? “Je kunt het maximaal tien dagen achter elkaar één keer per dag aanbrengen. Gebruik het daarna één tot twee dagen per maand voor onderhoud”, aldus Field. Noted!

Benieuwd naar de virale video? Je ziet 'm hieronder!

@creative_explained

Cucumber Kiwi Magic 🤩🌱 #whiteteeth #lifehack #hack #trick #tips #teethwhitening #natural #learnfromme #alwayslearning #magic #teeth #diy #wow #hacks

♬ HipHop – Instrumental – Glad2Mecha & Ill Treats

Bron: Marie Claire, TikTok | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook