Ruud de Wild: ‘Ik dacht heel lang dat ik dood zou gaan’

De radio-dj praat openhartig over zijn ziekte.

Lees ook

Afgelopen maart deelde Ruud de Wild het verschrikkelijke nieuws dat hij darmkanker had. De radio-dj is inmiddels meerdere keren onder het mes geweest en kreeg in april te horen kankervrij te zijn. Helemaal hersteld is Ruud echter nog niet. Sterker nog: hij moest tot zijn grote schrik onlangs opnieuw geopereerd worden.

Moeilijke periode

Voor het eerst sinds zijn diagnose was Ruud weer even op de radio te horen en daar vertelde hij meteen openhartig over de moeilijke maanden die hij heeft moeten doorstaan. “Ik heb heel lang gedacht dat ik dood zou gaan”, vertelt hij openhartig aan collega Gijs Staverman op NPO Radio 2. “Ik wist het vanaf afgelopen januari en toen heb ik het stilgehouden. Pas voor de grote operatie, bij de derde ingreep, heb ik het bekendgemaakt.”

De radio-dj doet zijn verhaal niet voor niets, hij roept iedereen namelijk op om KWF Kankerbestrijding te steunen. “Er is veel meer geld nodig voor onderzoek, omdat kanker de wereld uit moet”, legt hij uit. 1 op de 3 mensen krijgt in hun leven namelijk een keer met kanker te maken. Ruud kwam er vorig jaar achter dat hij ziek was. “Ik heb het geluk dat ik er relatief snel bij was. Als ik het een halfjaar later had ontdekt, dan hadden wij nu niet gebeld”, aldus Ruud.

Kankervrij

Vorige week maakte vriendin Olcay Gulsen bekend dat Ruud gelukkig helemaal kankervrij is. “Het gaat heel goed met hem”, schreef ze vorige week in haar Instagram Stories. “Als dat zo blijft, mag hij vrijdag naar huis. De operatie is goed gegaan en zijn herstel lijkt heel voorspoedig te verlopen. Hij is helemaal kankervrij.” Gelukkig maar!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook