Grazia tipt de leukste to do’s met de kids: van Aquabeads tot films

Nog geen plannen met de fam? Kijk dan snel hier voor de leukste kids-activiteiten.

Lees ook

Nog niks gepland deze week, maar wil je wel graag wat leuks doen met je zoon, dochter, neefje of nichtje? Grazia tipt de leukste to do’s voor de hele family.

Leef je uit met Aquabeads

Nog niet bekend met Aquabeads? No worries, wij leggen het je uit. Aquabeads is een leuke bezigheid voor jong en oud. Het werkt als volgt: leg Aquabeads-parels in een vorm op een legbord en besproei ze met water. Vervolgens zul je zien dat de bolletjes aan elkaar plakken. Je hebt dus geen lijm of warmte nodig. Ideaal!

Verzamel de Sylvanian Families-figuren

De Sylvanian Families is de nieuwe Diddl. Deze hartverwarmende speelgoedserie bestaat uit verzamelbare figuren van de Sylvanian Families. Zo kunnen de kinderen heerlijk spelen met schattige en karakteristieke dierlijke personages. Van konijntjes tot egels en van beertjes tot eekhoorns: je kunt ze allemaal sparen.

Sla aan het bakken

Zijn de kinderen dol op kleien? Hoe leuk is het om dan met de kids koekjes te bakken? Zo kunnen ze hun creativiteit kwijt in het vormen van koekjes en blijf je over met – als het goed is – een heerlijk resultaat. Get baking!

Koekjes bezorgen

Enne, als je nu opeens met veel koekjes bent achtergebleven, kun je die ook nog eens langsbrengen bij kennissen, vrienden of familie. Verpak de koekjes feestelijk en stap op de fiets om iemand blij te maken met de zelfgemaakte lekkernijen.

Versier een cakeje

Is bakken dan weer niet helemaal jouw ding? Versier dan een cakeje. Snijd cake in plakken en versier dit met slagroom, jam, smarties of hagelslag. Lekker en leuk om te doen!

Kijk Cinderella

Jawel, er is een nieuwe versie van Cinderella uitgebracht. Dit keer kruipt zangeres Camila Cabello in de huid van de ambitieuze Assepoester en krijgt ze hulp van een geweldige toverfee om haar dromen uit te laten komen. Cinderella is een moderne filmmusical die een nieuwe blik werpt op het klassieke sprookjes. Een must see voor het hele gezin. Nu te zien op Prime Video.

Ga naar de Barbiepoppen-tentoonstelling

Zijn jij en de kids dol op Barbiepoppen? Dan ben je bij het stadsmuseum van Almelo aan het juiste adres. Tot en met 31 januari 2021 kun je hier de grootste Barbie-expositie zien, met de focus op fashion. Meer dan zeshonderd Barbies laten de ontwikkeling van de mode zien vanaf eind jaren vijftig tot nu. Dat wil je zien!

Recycle

Recyclen saai? Zeker niet! Verzamel met de kinderen restjes, verpakkingen of afval waar je een prachtig knutselwerk van kunt maken. Maak bijvoorbeeld van een oude melkfles een boot of maak van een Pringles-verpakking een toffe raket: alles is mogelijk!

Maak een scrapbook

Hoe leuk is het om je favoriete family-foto’s te bundelen in een fotoboek? En als je dan toch bezig bent: waarom maak je er dan niet meteen een scrapbook van? Laat ieder kind één of meerdere pagina’s maken. Ga in de weer met veren, stickers, kraaltjes, kleurrijke blaadjes en voor je het weet heb je samen een prachtig scrapbook gemaakt.

Ga de natuur in

Spring in de plassen, ga naar het strand of verken het bos: er is zoveel leuks te doen in de natuur. Vallen de bladeren van de bomen? Verzamel alle bladeren op een grote hoop en spring erin. Ga je naar het strand? Verzamel de mooiste schelpen die je tegenkomt. Lig je lekker op een kleedje? Kijk naar de wolken en noem op wat je erin ziet. De keuze is reuze!

Klusjespot

Nog genoeg te doen in huis, maar wil je de kinderen ook vermaken? Maak dan een klusjespot. Schrijf op briefjes kleine klusjes die de kids makkelijk kunnen doen. Denk aan de vuilniszak wegbrengen, onkruid wieden of het konijnenhok schoonmaken. Voor elk klusje dat ze hebben gedaan krijgen ze iets leuks of ze krijgen als ze alle klusjes hebben gedaan een kleine vergoeding. Stop bovendien ook een paar briefjes in de pot waar iets leuks opstaat als ‘pak een snoepje’, of ‘extra uurtje tv kijken verdiend’. Easy does it!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook

Jørney

Lief! EOTBDD’s Jørney maakt geslacht baby bekend

De ouders to be zijn ontzettend blij met het nieuws.
Kim Feenstra

Kim Feenstra deelt moeder struggles: ‘Ik heb hier verdorie zo geen zin in’

Het moederschap gaat niet altijd over rozen, zo bewijst Kim maar weer.
Famke Louise

Famke Louise geeft update over zwangerschap

Famke is al 27 weken in verwachting van haar little one.