Laura Ponticorvo geeft update: ‘Wat een hel dit’

De hoogzwangere influencer werd donderdag met spoed in het ziekenhuis opgenomen.

Lees ook

Wat zo'n prachtige periode had moeten zijn, is omgeslagen in een hel voor Laura Ponticorvo. De hoogzwangere influencer stond op het punt om van haar zwangerschapsverlof te genieten, toen ze met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis wegens zwangerschapsvergiftiging. Op Instagram Stories laat de beauty nu weten hoe het met haar gaat.

Update

Helaas gaat het nog niet zo goed, laat Laura weten. In haar Stories plaatst ze een foto waarop ze er sip en vermoeid uitziet. “Vandaag voel ik me zo”, schrijft de influencer met een verdrietige emoji. “Wat een hel dit. Katheter zit erin en non-stop aan de magnesium-infuus in combinatie met medicatie om die stomme bloeddruk omlaag te krijgen”, weet ze te vertellen. “Ik ben dankbaar dat ik in goede handen ben,” deelt Laura, “maar wat een enge, smerige, vieze sluipmoordenaar ziekte is dit zeg!”

“Het is ongekend hoe snel dit omswitcht”, gaat Laura even later verder. Op het ene moment is haar bloeddruk stabiel, en op het andere moment gaat-ie ineens weer de lucht in. “Het is gewoon elke keer afwachten en elke keer aankijken wat dan de beste beslissing is om te doen. Het is zo f*cking spannend”, aldus de mom to be. Hoewel ze zich een paar dagen geleden nog 'topfit' voelde, is dat nu helaas wel anders. “Sinds vandaag voel ik me ook niet lekker, dus ja…”, verzucht ze.

Gelukkig heeft Laura ook goed nieuws. “Meisje net aan de CTG-scan en het gaat gelukkig goed met haar”, laat ze weten met een roze hartje.

Zwangerschapsvergiftiging

Laura ligt sinds afgelopen donderdag in het ziekenhuis met pre-eclampsie, wat ook wel zwangerschapsvergiftiging wordt genoemd. Haar verloskundige ontdekte dat Laura's bloeddruk veel te hoog was en trok gelijk aan de bel. “Ik moest naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Daar word je dan door de molen gehaald. De baby werd gemonitord aan zo'n CTG-scan, een hartfilmpje, mijn bloeddruk werd nogmaals opgemeten, mijn bloed werd afgenomen en m'n urine werd gecontroleerd”, somde de mom to be afgelopen weekend op. “Hierin hebben ze eiwitten gevonden en dit in combinatie met een veel te hoge bloeddruk, duidt alles op pre-eclampsie“, aldus Laura.

Laura is niet alleen enorm geschrokken dat ze met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis, maar ook dat ze hier tot de bevalling moet blijven. “Hiervan ben ik echt heel verdrietig geweest”, liet ze weten. “Ik heb twee dagen non-stop gehuild, omdat m'n hele plaatje in elkaar stortte. Ik zou vanaf nu lekker beginnen met alles helemaal ready maken voor de kleine meid. Dus al haar kleertjes wassen en alles een mooi plekje geven, kijken wat we nog missen en dat nog gaan shoppen, alles in elkaar zetten samen met Ry wat er nog binnenkomt. Kortom, lekker rommelen in huis. Iets waar ik zo van kan genieten en me zo op heb verheugd nu m'n verlof net zou ingaan.” Hoewel dit natuurlijk allemaal heel erg balen is, realiseert Laura zich dat de gezondheid van haar dochter het belangrijkst is. “Het allerbelangrijkste is dat ons baby'tje gezond ter wereld komt strakjes en dat ik hier ook goed uit ga komen.”

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook