Hoogzwangere Laura Ponticorvo opgenomen in het ziekenhuis

De influencer heeft zwangerschapsvergiftiging opgelopen.

Lees ook

Laura Ponticorvo gaat door een moeilijke periode heen. De hoogzwangere influencer is namelijk met spoed opgenomen in het ziekenhuis vanwege zwangerschapsvergiftiging. Op Instagram praat ze haar volgers uitgebreid bij.

Spoedopname

“Daar lig ik dan”, begint Laura haar verhaal vanuit het ziekenhuisbed. “Totaal onverwachts en kan het nog steeds niet helemaal geloven.” De mom to be vertelt dat ze sinds donderdag is opgenomen in het ziekenhuis en dat ze daar moet blijven tot ze is bevallen van haar dochtertje.

Dat Laura in het ziekenhuis ligt, is niet alleen een shock voor haar, maar ook voor haar volgers. Daarom legt ze uitgebreid uit wat er gebeurd is. “Ongeveer vier weken geleden, toen het eindelijk weer eventjes super mooi weer was, begon ik wat vocht vast te houden”, vertelt ze. “Ik heb me toen direct laten checken en toen hebben we niets geks gevonden. Mijn bloeddruk was goed en mijn urine was schoon!” De influencer vertelt dat dit haar enorm geruststelde en dat het vocht in de dagen erna ook weer verdween. “Niks aan de hand dus, het zal wel door het weer zijn gekomen. We gingen weer vrolijk verder met broeden en genieten.”

Zwangerschapsvergiftiging

Fast forward naar afgelopen donderdag, toen Laura een controle bij de verloskundige had. “Hier ontdekte ze dat mijn bloeddruk ineens veel te hoog was, veel hoger dan de vorige keren”, gaat de beauty verder. Hierop trok de verloskundige gelijk aan de bel. “Ik moest naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Daar word je dan door de molen gehaald. De baby werd gemonitord aan zo'n CTG-scan, een hartfilmpje, mijn bloeddruk werd nogmaals opgemeten, mijn bloed werd afgenomen en m'n urine werd gecontroleerd”, somt Laura op.

“Hierin hebben ze eiwitten gevonden en dit in combinatie met een veel te hoge bloeddruk, duidt alles op pre-eclampsie (ook wel zwangerschapsvergiftiging genoemd, red.)”, gaat de mom to be verder. Normaal gesproken krijg je hierbij last van klachten, maar gek genoeg heeft Laura helemaal nergens last van, vertelt ze. “Nog steeds niet. Ik voel me topfit, dus daarom kwam dit als een klap binnen en kan ik het niet helemaal bevatten wat er nu gebeurt.”

Non-stop huilen

Laura is niet alleen enorm geschrokken dat ze met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis, maar ook dat ze hier tot de bevalling moet blijven. “Hiervan ben ik echt heel verdrietig geweest”, vertelt ze. “Ik heb twee dagen non-stop gehuild, omdat m'n hele plaatje in elkaar stortte. Ik zou vanaf nu lekker beginnen met alles helemaal ready maken voor de kleine meid. Dus al haar kleertjes wassen en alles een mooi plekje geven, kijken wat we nog missen en dat nog gaan shoppen, alles in elkaar zetten samen met Ry wat er nog binnenkomt. Kortom, lekker rommelen in huis. Iets waar ik zo van kan genieten en me zo op heb verheugd nu m'n verlof net zou ingaan.”

Hoewel dit natuurlijk allemaal heel erg balen is, realiseert Laura zich dat de gezondheid van haar dochter het belangrijkst is. “Het allerbelangrijkste is dat ons baby'tje gezond ter wereld komt strakjes en dat ik hier ook goed uit ga komen”, weet ze te vertellen. “Dat is het doel! Ik word de hele dag gecheckt en ons meisje ook, dus nu hopen dat we beiden op deze manier doorgaan dat ik hier nog een paar weken lig en ze in ieder geval de 37 weekjes aan zal tikken. Elke dag is een extra dag die we gewonnen hebben en elke dag wordt de beslissing gemaakt wat we gaan doen, want zowel de baby als ik mag niet in gevaar zijn.” Hoewel Laura het moeilijk vindt dat ze geen controle heeft op de situatie, weet ze dat ze in goede handen is.

Positief

“Nu vertrouwen op mijn lichaam en op mijn meisje en dan komt alles uiteindelijk helemaal goed”, gaat Laura verder. “Ik blijf positief, ook al loopt alles nu compleet anders dan gewenst, maar dat hoort ook bij het leven. Ik omarm dit en ga er het beste van maken in mijn ziekenhuiskamertje.” Gelukkig staat haar hubby Ryan haar goed bij door dit alles. “Hij brengt me elke dag zijn gekookte eten, heeft mooie bloemen gebracht en veel lekker fruit voor me meegenomen en tussendoor zorgt die er ook nog eens voor de boel thuis draaiende te houden met alles en iedereen. You are one of a kind! Love you very much en maak je geen zorgen! Jouw meisjes kunnen dit. We got this!” En zo is het maar net!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook