Yolanthe Cabau openhartig over breuk met Wesley Sneijder

'Mijn ziel was gebroken', aldus Yolanthe.

Na een huwelijk van bijna tien jaar gingen Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder begin 2019 uit elkaar. Dat Yolanthe zelf een punt zette achter hun relatie, maakte de break-up voor haar zeker niet makkelijker.

Ziel was gebroken

“Na mijn relatiebreuk heb ik best wel even in een diep dal gezeten”, vertelt Yolanthe aan 100%NL Magazine. “Werk ging door, alles ging door, maar mijn gevoel van binnen – mijn ziel – was gebroken.” Het beëindigen van haar huwelijk met Wesley was volgens haar 'een van de moeilijkste beslissingen' uit haar leven. “Ik heb als kind dingen meegemaakt met het gezin, maar dan waren er ouders die een keuze maakten. En nu moest ik die keuze maken”, weet Yolanthe te vertellen. Achteraf is ze trots op zichzelf dat ze die stap heeft gezet. “Dat vond ik dapper van mijzelf. Ik had nooit gedacht dat ik dat zou durven en kunnen.”

Yolanthe en Wesley waren al flink wat jaartjes getrouwd en zijn de trotse ouders van zoontje Xess Xava, dus licht nam ze deze beslissing zeker niet. Het duurde dan ook lang voordat de presentatrice over de relatiebreuk heen was, vertelt ze eerlijk. “Ik ben niet overgestapt naar de volgende, lang leve de lol. Daar haal ik mijn plezier niet uit”, aldus Yolanthe. Inmiddels is ze wel weer toe aan een nieuwe liefde. “Ik ben er nog niet, ik moet nog aan honderdduizend dingen werken en gelukkig maar. Maar ik merk nu aan mijzelf dat ik wel weer toe ben aan die intimiteit van liefde. Een arm om je heen, samen een film kijken. Dat heb ik heel lang niet gehad.”

Media-aandacht

Maarre, bij een leven onder een vergrootglas zit de kans er dik in dat haar liefdesleven lang en breed in de media wordt uitgemeten. Hoewel Yolanthe dit lange tijd erg moeilijk heeft gevonden, is het iets wat ze inmiddels heeft geaccepteerd. “Nu ben ik zover dat ik denk: morgen is iedereen dit artikel vergeten. Dat weet ik nu. Maar niet heel lang geleden kreeg ik buikpijn als ik iets las en het klopte niet”, vertelt ze openhartig. “Ik heb er een dikkere huid door gekregen, maar ik ben er ook lang erg verdrietig door geweest. Dat misselijke gevoel van onrecht.”

Inmiddels geniet Yolanthe van haar leven in Los Angeles, ver weg van de Nederlandse media. Al die media-aandacht is dan ook één van de redenen dat ze in eerste instantie naar Amerika is verhuisd. “Het was te veel en ik had het gevoel: ik moet hier weg, om rust te vinden voor hem en mij”, weet de brunette te vertellen. “Daar hebben de media invloed op gehad. En ik denk eigenlijk op mijn hele carrière.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws