Linda Hakeboom brengt emotionele ode aan haar moeder

'Ik zag het verdriet, de wanhoop, de zorgen.'

Lees ook

Linda Hakeboom strijdt al een hele tijd tegen borstkanker. Naast dat dit haar veel energie en verdriet kost, ziet ze ook dat haar moeder hier onder lijdt. In een Instagram-bericht doet ze daarom een ode aan alle ouders die een ziek kind hebben.

‘Het brak mijn hart’

Bij een foto waarbij ze haar moeder stevig vasthoudt, is documentairemaakster Linda Hakeboom openhartig over het verdriet van haar moeder. “Een ziek kind. Dat is alles waar je als ouder voor vreest. Mijn moeder overkwam het. Het ontketende een oerkracht in haar. Urenlang deed ze onderzoek naar mijn behandelingen, ze praatte met lotgenoten, ze zocht dingen uit over voeding, medicatie en herstel. Maar ik zag ook radeloosheid. Uiteindelijk kon ze alleen maar duimen dat 't ooit nog goed komt.”

Ook ziet Linda het verschil tussen zelf ziek zijn en mensen die aan de 'zijlijn' staan. “Op een gekke manier is het bijna makkelijker om het lijdend voorwerp te zijn, dan degene die ernaast staat. Voor mij wordt alles besloten en geregeld. De mensen om mij heen, die moeten het zelf doen”, gaat Linda verder. “Ik zag het verdriet, de wanhoop, de zorgen. En het brak m’n hart.”

Duizend hartjes

Niet alleen moeders hebben hiermee te maken, ook andere familieleden en mensen die dichtbij een ziek persoon staan gaan hier doorheen. Daarom doet Linda ook een ode aan die mensen: “Aan alle partners, vrienden, broers en zussen, neven en nichten die aan de zijlijn staan. Jullie zijn onbetaalbaar. Duizend hartjes voor jullie.”

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook