Science says: door pizza word je productiever

Eén pizza margherita, please.

Moet je even flink aan de bak, dan kan een kop koffie nog wel eens helpen. Maarre, er is blijkbaar nog een voedingsmiddel dat je productiviteit een stuk omhoog kan krikken. Jazeker, uit onderzoek is namelijk gebleken dat een stuk pizza je helpt om productiever te zijn.

Onderzoek

Nog even wachten… Nou, volgens het onderzoek van Dan Arierly is wachten verleden tijd. Als we hem moeten geloven (en dat doen we!), zorgt pizza ervoor dat je nog harder gaat werken. Een punt met smakelijke tomatensaus, gesmolten kaas en toppings doet dus veel meer dan alleen jouw honger stillen.

In zijn boek Playoff: The Hidden Logic That Sharpes our Motivations legt hij uit hoe hij dit onderzocht heeft. Tijdens het onderzoeken naar het belonen van werknemers in een fabriek in Israël, heeft hij de groep werknemers verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een compliment of zelfs salarisverhoging van $30 en de andere groep werd beloond met een stuk pizza.

Productiever

En wat er toen gebeurde verbaasde ons enorm! De werknemers die pizza kregen waren namelijk een stuk productiever dan de andere groep. En de mensen die een loonsverhoging kregen, waren minder productief en daarbij ging de kwaliteit van hun werk ook omlaag. De dag erna werden hun prestaties namelijk een stuk minder. Wauw!

Bron: Happy in Shape, Kookfans | Beeld: Friends

Laatste nieuws