Heftig: Sandra Oh moest in therapie door Grey’s Anatomy

Oh my...

Lees ook

Sandra Oh kennen we natuurlijk allemaal als Dr. Christina Yang in de hitserie Grey's Anatomy. De carrière van de actrice is enorm gegroeid door de tv-serie, maar ze zag ook een keerzijde aan het bekend zijn. De tv-dokter had zelfs 'een flinke dosis therapie nodig' om hiermee om te gaan. Dit laat ze weten in een interview met Sunday Today.

Dr. Christina Yang

Sandra Oh kreeg voor haar bekende rol een Golden Globe en werd meerdere keren genomineerd voor een Emmy Award. Toch kijkt ze niet met weemoed terug naar de tijd in het Seattle Grace Mercy West Hospital. Ze noemt de hele situatie zelfs 'traumatisch'. Ze legt uit: “De reden waarom ik dit zeg is omdat de omstandigheden waaronder je je werk doet in principe gepaard gaan met veel privacy. Maar als je je privacy door je werk verliest, moet je vaardigheden opbouwen om je werk te kunnen blijven doen en daarbij 'echt' te blijven.” Hiermee doelt ze op de vele fans van de hitserie.

De voormalige tv-dokter geeft aan dat ze eerst de deur niet durfde uit te gaan en zichzelf alsmaar verstopte in restaurants. Met hulp van een mentale coach heeft ze geleerd om met de publieke aandacht om te gaan zonder dat ze zichzelf daarin verliest.

Mentale hulp

De actrice deelt daarnaast ook een belangrijke boodschap: “Vergis je niet in het feit hoe belangrijk mentale hulp is. Het kost tijd om uit te zoeken wie je bent en hoe je dichtbij jezelf blijft. In de meeste gevallen gaat dat gepaard met 'nee' leren zeggen. Je kan nou eenmaal niet iedereen tevreden stellen en het is oké om soms voor jezelf te kiezen zonder je daar schuldig over te voelen.” En wij sluiten ons daar helemaal bij aan!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Grey’s Anatomy

Laatste nieuws

Zie ook