Robbert Rodenburg over deelname aan Expeditie Robinson: ‘Ik had iets aan mezelf te bewijzen’

'Mensen denken dat ik liever lui ben dan moe', aldus de influencer.

Lees ook

Maar liefst 26 expeditieleden zijn dit jaar naar Kroatië afgereisd voor Expeditie Robinson. Voor Robbert Rodenburg is het een droom die uitkomt dat hij één van de deelnemers is. Dat was echter niet de enige reden waarom hij 'ja' zei tegen het survivalprogramma. In gesprek met Grazia vertelt de presentator dat hij vooral iets aan zichzelf wilde bewijzen.

Bewijzen

Iedere kandidaat heeft andere overwegingen om mee te doen aan Expeditie Robinson. Hoewel het bij veel BN'ers iets is dat bovenaan de bucketlist staat, is het ook ontzettend zwaar. Robbert Rodenburg kan daar inmiddels over meepraten. Al hoefde hij niet lang na denken toen hij werd gevraagd. “Het is iets dat ik eigenlijk van kleins af aan al heb geroepen”, vertelt de influencer aan Grazia. “Ik zei altijd: dat wil ik wel een keer doen.”

Toch was het niet alleen een bucketlistdingetje dat Robbert wilde afvinken. “Het was voor mij echt een challenge die ik wilde aangaan, omdat mijn omgeving zei: 'Robbert, dat moet jij niet doen, dat wordt niks'”, legt hij uit. De 23-jarige presentator laat zich echter niet zomaar iets aanpraten. “Ik dacht: nee, wacht maar, wacht maar. Ik ga wel even laten zien dat ik het wél kan. Ik had iets aan mezelf te bewijzen, en aan mijn omgeving.”

Vooroordelen

De Open Kaart-presentator heeft zichzelf een mooie uitdaging opgelegd. Maarre, waarom dacht zijn omgeving eigenlijk dat de expeditie niks voor hem zou zijn? “Het gaat niet zozeer om de mensen die het dichtst bij mij staan”, legt Robbert uit. “Maar ik denk toch wel dat mensen in het algemeen denken dat ik liever lui ben dan moe. Terwijl dat naar mijn idee een groot vooroordeel is.”

Naast alle vooroordelen, is er ook iets dat Robbert zelf heeft verrast: “Dat ik survivallen en alles wat daarbij hoort héél erg leuk vind, want dat vond ik het echt. Ik heb er echt enorm van genoten om de zee in te gaan en vissen te vangen, een hut te bouwen of vuur te maken. Ik had nooit verwacht dat ik het zó leuk zou vinden”, vertelt hij over het avontuur.

Vier eilanden

Of Robbert zichzelf ook daadwerkelijk gaat bewijzen in het programma, is vanaf nu tweewekelijks te zien. In de eerste aflevering konden we zien dat er een enorme twist in het programma is dit jaar. Acht oud-kandidaten krijgen namelijk een tweede kans op een apart eiland. De overige achttien deelnemers zijn verdeeld over drie kampen. In totaal zijn er dus vier eilanden met 26 expeditieleden.

Op zondag om 20.00 uur is te zien hoe de deelnemers van kamp noord, kamp zuid en afvallerseiland het ervan afbrengen. Op donderdag om 20.30 uur zien we de oud-kandidaten strijden op tweede kans-eiland. Expeditie Robinson zie je bij RTL 4 of op Videoland.

Beeld: Videoland (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws

Zie ook