Oei: album Kanye West uitgebracht zonder zijn toestemming

De rapper was not amused toen zijn album eerder uitkwam.

Lees ook

Kanye West heeft na vijf jaar eindelijk de opvolger van gospelplaat Jesus Is King uitgebracht. Donda, de naam van het nieuwe album, is afgelopen zondag uitgekomen. Toch ging dit niet zonder slag of stoot.

Not amused

Fans moesten er even op wachten, maar zondag was dan ein-de-lijk het nieuwe album van Kanye West te beluisteren. Na een paar keer te zijn uitgesteld, kwam de release behoorlijk out of the blue. Nu blijkt dat Kanye himself helemaal geen toestemming had gegeven om Donda te releasen. Op Instagram laat de rapper weten niet blij te zijn met zijn platenlabel Universal Music Group, dat zijn album zonder toestemming hebben uitgebracht. Het album Donda, dat vernoemd is naar de overleden moeder van de rapper, zou daarnaast ook andere tracks bevatten dan de bedoeling was.

Zo stond eerst het nummer Jail pt2 met DaBaby niet op het album. Kanye postte toen op Instagram een bericht waarin hij vertelde dat het team van DaBaby nog niet akkoord waren gegaan met de track. Toch werd dit bericht even later ook weer verwijderd en verscheen het nummer alsnog op het album.

Van Jay-Z naar DaBaby

Daarnaast werd er gewisseld met rappers. Tijdens de derde luistersessie voor het album die afgelopen donderdag werd gehouden, was rapper Jay-Z niet meer te horen op het nummer Jail, maar nam DaBaby zijn plaats in. DaBaby, wiens naam eigenlijk Jonathan Lyndale Kirk is, kwam onlangs flink onder vuur te liggen nadat hij zich homofobisch had uitgelaten tijdens een optreden. Toen Donda zondag uitkwam was de versie met Jay-Z wel weer te horen, en even later ook de versie met DaBaby.

Kanye claimt dat de manager van DaBaby de reden is van de vertraging van Donda. In een Instagram-bericht deelde hij screenshots van het gesprek met manager Bu Thiam. Zo zegt Thiam dat het album niet uitgebracht mag worden, tenzij het nummer van DaBaby wordt geschrapt. Hier heeft Kanye geen oren naar: hij wil koste wat kost zijn vriend op het album hebben. Universal heeft daarop het heft in eigen handen genomen en het album alsnog uitgebracht. Ach ja, het is gelukkig nooit saai met Kanye!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook