Plottwist! Deze 8 oud-kandidaten doen nóg een keer mee aan Expeditie Robinson

Op 'tweede kans-eiland' gaan ze de strijd met elkaar aan.

Vanavond konden we finally genieten van de eerste aflevering van een gloednieuw seizoen van Expeditie Robinson. Dat dit seizoen alle anderen gaat overtreffen, werd aan het einde van de aflevering heel erg duidelijk. Een spannende twist maakt dit seizoen namelijk extra bijzonder.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering van Expeditie Robinson!

Oud-kandidaten

In de eerste aflevering van dit seizoen zagen we hoe de achttien deelnemers streden voor een plekje in kamp noord of kamp zuid, tijdens een eerste bloedstollend spannende proef. Helaas grepen Eva van de Wijdeven en John de Bever nét naast een bandana. Gelukkig hoefden ze niet het eerstvolgende vliegtuig terug naar Nederland te pakken, maar mochten ze hun intrek nemen op afvallerseiland.

De aflevering eindigde met een enorme plottwist. Want in het diepste geheim hebben acht oud-kandidaten zich een stukje verderop verzameld op een vierde eiland, om nog één keer de strijd met de natuurelementen en elkaar aan te gaan. Wie het nogmaals aandurfden was aan het einde van de uitzending nogal geheimzinnig, maar inmiddels is het allemaal duidelijk geworden. Niemand minder dan Loiza Lamers, Wietze de Jager, Saar Koningsberger, Jay-Jay Boske, Loek Peters, Anouk Maas, Do en Rob Geus durfden het avontuur nóg een keer aan. In totaal zijn er dit seizoen dus 26(!) deelnemers die strijden om de Robinson-titel.

‘Nooit verwacht’

In gesprek met Grazia vertellen de oud-kandidaten waarom ze nog een keer 'ja' hebben gezegd tegen het survivalprogramma. “Zo jammer dat dit iedere keer gevraagd wordt”, begint Wietze. “Ik heb de vorige keer dus maar drie dagen meegedaan en toen lag ik er alweer uit, dus de keuze was snel gemaakt”, vertelt hij lachend. De radio-dj had nooit verwacht dat hij nog een keer het avontuur mocht aangaan. “Toen ik er de vorige keer uitging heb ik ook gezegd: 'Het is jammer dat het altijd maar once in a lifetime is'.” Niets bleek dus minder waar te zijn.

Loiza greep vorige keer nét naast de winst. Het model hoefde dan ook niet lang na te denken toen ze gebeld werd. “Als zo'n kans zich voor een tweede keer aandient word je toch weer fanatiek”, vertelt ze. “Misschien kan ik deze keer wel winnen.” Ook Jay-Jay is enthousiast over zijn tweede deelname. “We behoren nu tot de acht personen die dit ooit twee keer hebben mogen doen, iets wat ik superuniek vind.” Ook Saar zag het als een unieke kans. “Ik heb ook gelijk 'ja' gezegd”, aldus Saar. “Nul twijfel.”

Zware omstandigheden

Vanwege corona konden de opnames van het 21e seizoen niet plaatsvinden op de Filipijnen, daarom reisden de expeditieleden af naar Kroatië. De omstandigheden waren dit jaar nog extremer dan we gewend zijn. Zo was het er ontzettend koud en was er geen banaan of kokosnoot te vinden. “Het is voor de kandidaten misschien wel de zwaarste expeditie tot dusver”, zei presentatrice Nicolette Kluijver hierover tegen Grazia.

Hoe de 26 expeditieleden van dit jaar met deze pittige omstandigheden gaan dealen zien we vanaf nu twee keer per week. Op zondag om 20.00 uur is te zien hoe de deelnemers van kamp noord, kamp zuid en afvallerseiland het er vanaf brengen. Op donderdag om 20.30 uur zien we de oud-kandidaten strijden op tweede kans-eiland. Expeditie Robinson zie je bij RTL 4 of op Videoland.

Beeld: Videoland (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws