Bas Smit deelt emotioneel bericht over vader: ‘Onze wereld stond op z’n kop’

Anderhalf jaar geleden kreeg zijn vader acute leukemie.

Het was gisteren een emotionele en bijzondere dag voor Bas Smit. Anderhalf jaar geleden stond de wereld op zijn kop toen hij te horen kreeg dat zijn vader acute leukemie (AML) heeft. Dat hij er nu nog steeds is, moet gevierd worden volgens de ondernemer.

Nieuw leven

Op Instagram deelt Bas een prachtige foto met zijn vader. “Vandaag vieren we het ‘nieuwe leven’ van onze papa”, begint hij onder de foto. “Anderhalf jaar geleden kreeg hij acute leukemie (AML) en stond onze wereld op z’n kop. Vijf maanden lang heeft hij voor z’n leven geknokt en hoe! Iedere dag zaten we in onzekerheid aan z’n bed. Met de geweldige artsen en zorg van ‘t VUmc sloeg hij zich erdoorheen. Echt bewondering voor!”

Vervolgens legt Bas uit hoe belangrijk stamceldonoren zijn geweest. “26 augustus vorig jaar kreeg hij stamceltransplantatie. Super spannende tijd voor hem zelf en de fam pfff. Slaat 't wel aan?!”, vertelt hij over die periode. “Vandaag vieren we dat hij één is geworden met dank aan z’n donor. En net gehoord dat hij weer zo goed als de oude is. Het is fantastisch wat er mogelijk is! Maar je ziet ook hoe belangrijk het is om als (stamcel)donor aan te melden.”

Trots en dankbaar

“Wij vieren vandaag extra het leven, je weet gewoon niet hoe het loopt!”, eindigt Bas het emotionele bericht. “Pap je bent m’n grote voorbeeld en mama zonder jou waren zowel hij als wij nergens.”

Bas' volgers zijn duidelijk ontroerd door zijn verhaal. “Heel heel trots en dankbaar”, reageert Nicolette van Dam onder het bericht van haar man. “Zo zo fijn!!! En wat ziet hij er geweldig uit!!!”, reageert Kim Kötter. “Wauw”, “Fijn zeg” en “Strijder”, klinkt het verder in de reacties, naast een overload aan hartjes.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws