Aha: Viktor Verhulst geeft duidelijkheid over nieuwe wending in Temptation Island

Er wordt dit seizoen héél veel van de deelnemende koppels verwacht.

Lees ook

Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave gaat dit seizoen anders verlopen dan je gewend bent van het programma. Net als vorig jaar gaan de koppels proberen te ontdekken of ze samen met de ware zijn, maar wel onder één strenge voorwaarde. We belden met Viktor Verhulst om duidelijkheid te krijgen over deze nieuwe regel in het programma.

Openstellen

Nét voordat het feestje begint naar bed gaan of de hele dag met een boekje aan het zwembad liggen: dat zit er voor de koppels in het nieuwe seizoen van Temptation Island dit seizoen niet in. Ga jij of je partner de connectie met een ander niet aan? Dan gaan er flink wat felle lampen branden in zowel de mannen- als de vrouwenvilla. Wie zich niet genoeg openstelt is nog niet duidelijk, maar deze persoon moet zijn eigen gedrag eens flink onder de loep nemen en zijn of haar gedrag binnen 24 uur aanpassen. Doe je dit niet? Dan mogen de singles ervoor kiezen om een koppel naar huis te sturen.

Aan Grazia vertelt Viktor dat deze nieuwe toevoeging aan het programma veel verschil gaat maken. “In de voorgaande jaren heeft er weleens een koppel bij gezeten die zich vanaf de eerste seconden compleet afsloot van het hele gebeuren. En dat is iets wat we nu graag willen vermijden”, geeft de presentator aan. “Het is niet dat we de regel hebben: je moet vreemdgaan of je wordt naar huis gestuurd. Wanneer je meedoet aan Temptation Island, is het de bedoeling dat je jezelf ook volledig openstelt.”

Gelukkig naar huis

“Je hebt vragen over je relatie, je wil weten of je samen bent met de ware of ontdekken of er toch niet iemand anders is die beter bij je past. Om dat te achterhalen is het wel belangrijk dat je je openstelt voor andere mensen”, gaat de presentator verder. Jezelf afsluiten van de groep is in het programma een no go volgens de presentator. “Dan heeft je deelname gewoon geen enkele zin.”

Wil je je niet openstellen voor anderen, dan is de kans groot dat jij en je partner meant to be zijn. “Het is niet per se erg dat een koppel naar huis wordt gestuurd, dat geeft ook aan dat je helemaal niet uit wíl zoeken of iemand anders bij je past”, legt Viktor uit. “Dan kun je gewoon samen gelukkig naar huis gaan.”

Allesbehalve saai

Het nieuwe concept is Viktor enorm goed bevallen. “Ik denk dat sommigen die van dit nieuwe format horen misschien zullen denken: ‘Gaat het nu niet saaier worden?’, maar dat is absoluut niet het geval. Het brengt een extra spanning met zich mee, want de kandidaten zijn nog nooit zo open geweest. Ze geven elkaar echt de vrijheid om te ontdekken of ze met de ware zijn.”

Ook voor de singles is deze nieuwe regel een fijne toevoeging aan het programma. “De vrijgezellen zijn daar niet om een relatie kapot te maken, ze hebben zich ingeschreven omdat ze klaar zijn om een relatie in te stappen en hun leven met iemand te delen.” Wij zijn benieuwd!

Beeld: Temptation Island: Love or Leave

Laatste nieuws

Zie ook