Bibi Breijman is doodsbang om dochtertje kwijt te raken: ‘Je hoort het vaak’

'Ik heb een angstig visioen', stelt Bibi.

Lees ook

Het is misschien wel één van de grootste angsten die je als moeder kan hebben: je little one kwijtraken in een gigantisch winkelcentrum of drukke winkelstraat. Ook Bibi Breijman leeft me de angst om haar dochtertje Teddy ooit kwijt te raken. In haar column voor Flair vertelt ze waarom.

Enorm vergeetachtig

We vergeten natuurlijk allemaal wel eens wat. Of het nou gaat om het beantwoorden van een appje of om het koffiezetapparaat uit te zetten: het is heel herkenbaar. Ook Bibi overkomt dit regelmatig. “Wanhopig, tierend en vloekend zoek ik regelmatig naar de dingen die ik nodig heb, maar waar ik ook zoek, het is gewoon weg”, schrijft de zangeres dan ook in haar column.

Maar haar 2-jarige dochtertje ergens vergeten? Daar is Bibi doodsbang voor. “Ik heb een angstig visioen”, vertelt ze. “Dat ik op een dag mijn kind niet meer terug kan vinden in een winkelcentrum, haar per ongeluk achterlaat in de Blokker, om over de Action nog maar te zwijgen, want daar vind je een uk van een meter helemaal nooit meer terug.”

Verklaring

Gelukkig is het Bibi nog nooit overkomen, maar volgens de influencer is het regelmatig bij anderen gebeurd. “Je hoort het vaak op het nieuws: ‘Kind vergeten op schoolplein’ of: ‘Politie redt kind uit hete auto, vader was rustig boodschappen aan het doen.’ Vreselijk. Toch hoor je het zo regelmatig, dat ik me niet voor kan stellen dat deze mensen zomaar slechte ouders zijn.”

Bibi ging vervolgens op zoek naar een verklaring voor dit visioen. “Om mijn eigen angst eens te onderzoeken ging ik op bezoek bij mijn grote vriendin Google, en ze liet me wederom niet in de steek”, schrijft ze. “Ons geheugen werkt blijkbaar selectief. Hoe choquerend het ook klinkt, een baby of kind ergens achter­laten is ‘gewoon’ een vergissing. Ook al is je kind het allerbelangrijkste in de hiërarchie, dat onderscheid maken onze hersenen niet”, aldus Bibi.

Bron: Flair, Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook