Nicolette Kluijver vertelt eerlijk: ‘Soms ben ik bang dat de kanker terugkomt’

Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat er longkanker bij Nicolette werd gediagnosticeerd.

Lees ook

De coronacrisis was voor Nicolette Kluijver een behoorlijk pittige periode. Niet alleen gingen vorig jaar de opnames van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson niet door, ook was ze enorm bang het coronavirus op te lopen. In de nieuwste Grazia vertelt Nicolette er openhartig over.

Coronastress

Het was een behoorlijke domper toen Expeditie Robinson vorig jaar wegens de coronacrisis op het laatste moment tóch niet door kon gaan. “Ik heb denk ik wel vier keer mijn koffer in- en uitgepakt”, vertelt Nicolette. “De vaccinaties deden bij wijze van spreken nog pijn toen bleek dat we niet konden gaan. Ik was er natuurlijk wel eventjes ziek van, maar ik ben ook blij dat we ons zo aan de Covid-regels hebben gehouden en we Robinson pas weer gemaakt hebben toen het echt kon.”

Ondertussen vond Nicolette de coronacrisis behoorlijk spannend, vooral omdat ze vijf jaar geleden longkanker heeft gehad. Ze was dan ook opgelucht toen ze gevaccineerd was. “Ik was heel blij met mijn vaccinatie. Toen ik de tweede kreeg, besefte ik pas hoeveel onderliggende stress ik stiekem had gehad. Ik ben altijd heel voorzichtig met mijn longen en ik leef gezond, maar je kunt ook bad luck hebben.”

Eye-opener

Nicolette is inmiddels bijna vijf jaar genezen. “Dat is natuurlijk een giga mijlpaal. Ik dacht eerst: ik ga een feest geven, maar dat voelt ook een beetje gek. Toch ga ik er wel even goed bij stilstaan”, aldus de presentatrice. Hoewel ze al een paar jaar kankervrij is, verdwijnt de ziekte nooit helemaal uit haar leven. “Soms kan ik nog bang zijn dat het terugkomt, soms ben ik er helemaal relaxed over, het hangt een beetje van mijn mentale toestand af. Maar ik ben vooral heel dankbaar. Dankbaar dat ik er nog ben en dat ik de dingen doe waar ik heel gelukkig van word. Naast dat ik veel verdriet heb gehad, heeft het me ook een boel gegeven.”

De diagnose longkanker was een behoorlijke eye-opener voor Nicolette. Tegenwoordig staat ze dan ook heel anders in het leven dan vijf jaar geleden. “Ik probeer veel voor de aarde, de natuur en dieren te doen. Ik heb een plastic clean up-project opgezet, zet me in voor de dierenasiels, de ezeltjes op Bonaire en olifanten op Sri Lanka”, vertelt ze. “En ik help bij de inzameling van speelgoed dat toeristen gebruiken op Bonaire, om dat weer aan kinderen te kunnen geven. Ik probeer zo goed mogelijk te doen, omdat het fijn voelt en ik ook een stukje wil teruggeven!”

In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Nicolette Kluijver. Vanaf morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook