Eloise van Oranje over eigen expositie: ‘Ik hoop dat iedere bezoeker de expositie met meer zelfvertrouwen verlaat’

'Ik vind het heel belangrijk dat nu ik een groter platform heb, ik er ook echt iets mee doe.'

Lees ook

Als influencer met inmiddels meer dan 250 duizend volgers timmert Eloise van Oranje keihard aan de weg. Naast haar drukke studie en Instagram-duties heeft Eloise ook nog wat tijd vrij gemaakt om samen met Magnum haar eigen expositie op te zetten. Niet zomaar een expositie, een expositie met een bijzondere boodschap voor jong en oud. Aan Grazia vertelt Eloise wat ze de bezoekers precies bij wil brengen.

LAYERED

Onder de naam LAYERED is de expositie die Eloise samen met Magnum gaat houden, bedacht om een bijzondere boodschap naar buiten te brengen. Het doel is: ongelimiteerd jezelf kunnen zijn en je eigenheid vieren. “Ik hoop dat iedereen die de Magnum LAYERED-expositie bezoekt, er met meer zelfvertrouwen weggaat, dan waar je mee binnenkwam”, begint de influencer. “LAYERED gaat over jezelf kunnen én durven zijn, los van alle vooroordelen die mensen hebben op basis van foto's en video's op social media.”

Waarom Eloise deze expositie heeft opgezet? “Ik vind het heel belangrijk dat nu ik een groter platform heb, dat ik er ook echt iets mee doe”, legt ze uit. “Ik wil me inzetten voor dingen die voor mijn gevoel belangrijk zijn in deze tijd.”

Helemaal jezelf zijn

Jezelf kunnen zijn en stereotyperingen doorbreken, dat is iets wat Eloise enorm belangrijk vindt. In deze expositie wordt dan ook een podium geboden aan een aantal moedige mensen met bijzondere levensverhalen. Waaronder Joan van den Herik, één van de inspiratiebronnen van Eloise. “Deze prachtige vrouw laat zien dat elk persoon op zijn eigen manier mooi is, dat het niet uitmaakt hoe dik of dun je bent en dat fysieke onzekerheden ook mooi zijn”, vertelt Eloise over Joan.

“Ze deelt, net zoals ik, dat het belangrijk is om jezelf te zijn”, legt Eloise uit. Volgens de influencer is het jammer dat mensen tegenwoordig snel een vooroordeel hebben over anderen, en hier maar moeilijk van af kunnen wijken. “Vaak is het echt een drempel voor mensen om elkaar beter te leren kennen terwijl je zoveel van elkaar kunt leren. Iedereen heeft verschillende verhalen, ervaringen en levenslessen, dus je weet pas echt hoe iemand is als je met diegene praat.”

Audiovisiuele ervaring

Tijdens haar eigen expositie wil Eloise door middel van een audiovisuele ervaring de bezoeker meenemen in persoonlijke verhalen die schuilgaan achter het beeld dat je aan de buitenkant ziet. “Genieten zonder vooroordelen en uitgedaagd worden om jezelf, in al je lagen van je persoonlijkheid, te vieren.” Wauw!

De expositie van Eloise van Oranje is vanaf 25 augustus in de Beurs van Berlage van 18:00 tot 20:00 te bekijken. Bezoekers kunnen zich registeren op www.magnumicecream.com.

Beeld: LAYERED, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook