You go, girl: zo gaat Eloise van Oranje om met negatieve reacties

'Reacties op TikTok zijn soms echt toxic', laat Eloise weten.

Lees ook

Dat Eloise van Oranje keihard aan de weg timmert als influencer, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Hoewel de negatieve reacties op Instagram volgens Eloise wel meevallen, zitten er altijd een paar vervelende comments tussen. Aan Grazia vertelt de influencer hoe ze hier mee omgaat.

Negatieve reacties

Het bekritiseren van anderen op social media is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Eloise kan hierover meepraten, want met haar 250 duizend volgers op Instagram moet de influencer regelmatig dealen met ongevraagde meningen van anderen. Al is Eloise behoorlijk lucky, want volgens de influencer zijn de reacties op Instagram over het algemeen positief. Helaas geldt dit niet voor ieder platform. “TikTok is veel meer toxic“, stelt Eloise. “Maar ik heb mezelf aangeleerd om daarmee om te gaan.”

“De meeste negatieve reacties laat ik gewoon. Ik denk dan altijd, die persoon kan ook gewoon door scrollen, maar in plaats daarvan nemen ze tijd om mij – en vast ook anderen – negatieve aandacht te geven. Ik ga mijn tijd niet verspillen aan hun commentaar.”

Positief reageren

Ondanks dat de beauty deze reacties meestal negeert, kan ze het soms niet laten om toch een berichtje terug te sturen. “Soms kan ik het niet laten om juist op een hele positieve manier te reageren, en er een beetje een grap van te maken. Wie weet zet het iemand aan het denken.”

Over het algemeen is de Instagram-feed van Eloise een happy place waar ze probeert altijd haarzelf te zijn. Maarre, hoe doet ze dat eigenlijk, zo zelfverzekerd zijn? “Alles begint natuurlijk met lekker in je vel zitten”, legt Eloise uit. “Dit was voor mij ook een moeilijke zoektocht, en ik heb er soms nog steeds problemen mee, maar ik merk dat alles beter gaat wanneer ik een goed gevoel heb over mezelf.”

Positief gevoel

Een positieve mindset krijgt de beauty naar eigen zeggen door goede boeken te lezen en inspirerende mensen op Instagram te volgen. “Uiteindelijk moet je zelf die knop omzetten en in een positieve mindset komen. (…) Het gaat niet allemaal vanzelf. Je moet er wel aan werken.”

Op Instagram probeert Eloise naar buiten te dragen dat je jezelf moet zijn, en moet beseffen dat je goed bent zoals je bent. “Misschien is mijn boodschap dus wel: denk na en verdiep je in een ander voordat je een oordeel hebt over mensen. We zijn zo’n mooi en vrij land met zoveel diverse mensen. Daar zouden we best wat trotser op kunnen zijn, maar dan moeten we elkaar wel de ruimte geven.”

Beeld: LAYERED

Laatste nieuws

Zie ook